Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Γάλα παπαρουνόσπορου (Poppy milk)


Υλικά:

  • 1 κούπα βιολογικοί σπόροι παπαρούνας
  • 4 κούπες νερό
  • 1 κ.σ. σιρόπι αγαύης (προαιρετικά)
  • 1 πρέζα ροζ αλάτι ιμαλαίων
Παρασκεύη:

  1. Ενυδατώστε τους σπόρους σε νερό για περίπου 4-6 ώρες.
  2. Στραγγίστε .
  3. Βάζουμε τις 4 κούπες νερό να βράσουν στον βραστήρα ή στην κατσαρόλα.
  4. Πολτοποιούμε τους σπόρους στο μπλέντερ με τις 2 κούπες νερό.
  5. Ρίχνουμε τον πολτό μας σε μια κατσαρόλα, ξεπλένουμε το μπλέντερ με τις άλλες 2 κούπες βραστό νερό και το βάζουμε να βράσει για λίγα λεπτά.
  6. Μόλις βράσει το αφήνουμε να κρυώσει, και μόλις κρυώσει (ή να γίνει χλιαρό, να αντέχει το χέρι μας), τότε ετοιμάζουμε ένα σουρωτήρι με τουλουπάνι.
  7. Από κάτω του βάζουμε ένα μπωλ για να μαζεύουμε το γάλα μας, μαζεύουμε τις άκρες του και πιέζουμε για να βγάλουμε όσο περισσότερο γάλα μπορούμε.
  8. Εάν θέλουμε του προσθέτουμε γεύσεις (σιρόπι αγαύης, κακάο, βανίλια).
  9. Χύνουμε σε μπουκάλι και τοποθετούμε το γάλα στο ψυγείο.

* Εαν θέλεις το γάλα σου πιο παχύρευστο και κρεμώδης μείωσε το νερό περίπου στις 2-3 κούπες.
\
http://en.wikipedia.org/wiki/Poppy_milk

Αποποίηση ευθυνών

Λέγεται ότι οι σπόροι κάποιων ποικιλιών παπαρούνας έχουνε ΙΧΝΗ οπιούχων ενώσεων, και ότι έχουνε κατευναστικές και χαλαρωτικές ιδιότητες, έχει αναφερθεί επίσης ότι σε μερικά drug tests αθλητών ή υπαλλήλων έχουνε βρεθεί θετικά αποτελέσματα αφού έχουνε καταναλώσει πρώτα ψωμάκια με σπόρους παπαρούνας.
Πριν καταναλώσεις οποιαδήποτε νέα τροφή συμβουλέψου τον διατροφολόγο σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.