Υλικά:
Προετοιμασία υλικών:
www.unitedreporters.gr/articles/GR/Foreis/I_Ntoyntoy_sas_symvoyleyei/Pastitsio_me_manitaria
http://www.monastiriaka.gr
- 500 γρ. μακαρόνια για παστίτσιο
- λίγη κανέλα
- 1 κιλό μανιτάρια τεμαχισμένα
- 1 κούπα λάδι
- 3 μέτρια κρεμμύδια
- 1 ποτηράκι λευκό κρασί
- 300 γρ. χυμός ντομάτας
- λίγος μαιντανός
- λίγο μπαχάρι
- λίγο πιπέρι μαύρο
- 7 κούπες γάλα σόγιας ή άλλο φυτικό γάλα (ή νερό)
- 1 1/2 κούπας αλεύρι
- 1 κούπα λάδι
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Προετοιμασία υλικών:
- Ετοιμάζουμε την σάλτσα, βράζοντας τα κρεμμύδια τα οποία προηγουμένως έχουμε λιώσει στο μπλέντερ μαζί με την ντομάτα, το μαϊντανό και αργότερα προσθέτοντας τα μπαχαρικά, ώσπου να στεγνώσει.
- Σωτάρουμε τα μανιτάρια με μια κούπα λάδι και ένα ποτηράκι λευκό κρασί, ώσπου να στεγνώσουν.
- Ενώνουμε την σάλτσα με τα μανιτάρια. Τα βράζουμε μαζί 5 - 10 λεπτά και αλατίζουμε κανονικά.
- Για να κάνουμε την μπεσαμέλ:
Α. Βράζουμε 5 κούπες απο το φυτικό γάλα μαζί με το λάδι και το αλάτι.
Β. Διαλύουμε στις υπόλοιπες 2 κούπες γάλα το αλεύρι και το ρίχνουμε
Γ. ανακατεύοντας μέσα στη κατσαρόλα μέχρι να πήξει.
Δ. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο.
- Βάζουμε τα μισά μακαρόνια σε καλά λαδωμένο μέτριο ταψί και μετά βάζουμε την σάλτσα.
- Στρώνουμε τα υπόλοιπα μακαρόνια και από πάνω την μπεζαμέλ , να καλυφθεί όλη η επιφάνεια.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να ροδίσει, σε θερμοκρασία 200 βαθμούς.
http://www.monastiriaka.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.