Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Παστίτσιο με μανιτάρια

Υλικά:
  • 500 γρ. μακαρόνια για παστίτσιο
  • λίγη κανέλα
  • 1 κιλό μανιτάρια τεμαχισμένα
  • 1 κούπα λάδι
  • 3 μέτρια κρεμμύδια
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί
  • 300 γρ. χυμός ντομάτας
  • λίγος μαιντανός
  • λίγο μπαχάρι
  • λίγο πιπέρι μαύρο
Υλικά για την μπεσαμέλ:
  • 7 κούπες γάλα σόγιας ή άλλο φυτικό γάλα (ή νερό)
  • 1 1/2 κούπας αλεύρι
  • 1 κούπα λάδι
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Παρασκεύη:

Προετοιμασία υλικών:
  1. Ετοιμάζουμε την σάλτσα, βράζοντας τα κρεμμύδια τα οποία προηγουμένως έχουμε λιώσει στο μπλέντερ μαζί με την ντομάτα, το μαϊντανό και αργότερα προσθέτοντας τα μπαχαρικά, ώσπου να στεγνώσει.
  2. Σωτάρουμε τα μανιτάρια με μια κούπα λάδι και ένα ποτηράκι λευκό κρασί, ώσπου να στεγνώσουν.
  3. Ενώνουμε την σάλτσα με τα μανιτάρια. Τα βράζουμε μαζί 5 - 10 λεπτά και αλατίζουμε κανονικά.
  4. Για να κάνουμε την μπεσαμέλ:
    Α. Βράζουμε 5 κούπες απο το φυτικό γάλα μαζί με το λάδι και το αλάτι.
    Β. Διαλύουμε στις υπόλοιπες 2 κούπες γάλα το αλεύρι και το ρίχνουμε
    Γ. ανακατεύοντας μέσα στη κατσαρόλα μέχρι να πήξει.
    Δ. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο.
Συναρμολόγηση:
  1. Βάζουμε τα μισά μακαρόνια σε καλά λαδωμένο μέτριο ταψί και μετά βάζουμε την σάλτσα.
  2. Στρώνουμε τα υπόλοιπα μακαρόνια και από πάνω την μπεζαμέλ , να καλυφθεί όλη η επιφάνεια.
  3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να ροδίσει, σε θερμοκρασία 200 βαθμούς.
http://www.unitedreporters.gr/articles/GR/Foreis/I_Ntoyntoy_sas_symvoyleyei/Pastitsio_me_manitaria
http://www.monastiriaka.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.