Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Γάλα κολοκυθόσπορου (pumkin seed milk)




Υλικά :
  • 1 κούπα κολοκυθόσποροι ωμοί και ανάλατοι 
  • 3 - 4 κούπες νερό (αυξομειώστε ανάλογα πόσο παχύρευστο σας αρέσει) 
  • 1 κούπα φιλτραρισμένο νερό για το μούλιασμα των καρπών
  • 1 κ.σ. γλυκαντικό όπως σιρόπι ή ζάχαρη (προαιρετικά)
  • 1 πρέζα ορυκτό ροζ άλας (προαιρετικά)

Εκτέλεση:


  1.  Σε ένα μπολ βάζουμε τους σπόρους τους σκεπάζουμε με νερό και τους αφήνουμε από 4-8 ώρες ή αποβραδίς να μουλιάσουν.
  2. Στραγγίζουμε το νερό από τους κολοκυθόσπορους και τους βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με 3 κούπες νερό και τα πολτοποιούμε μέχρι να διαλυθούν τελείως. 
  3. Με ένα τουλπάνι σουρώνουμε το γάλα και το πιέζουμε καλά να βγάλει όλο το υγρό. 
  4. Αποθηκεύουμε το γάλα σε ένα μπουκάλι και το διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι 3-4 ημέρες. 


- Σερβίρουμε το γάλα κρύο ή ζεστό προσθέτωντας σιρόπι αγαύης ή κανέλα ή βανίλια ή κακάο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.