Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Μπατζίνα με κολοκυθάκια και κίτρινο τυρί

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλο πρασινα κολοκυθακια τριμμενα στον τριφτη
  • 1 χούφτα δυόσμο
  • 250 γρ. φυτικό τυρι Viofast χοντροτρμμένο
  • 8 κ.σ. τριμμένο λιναρόσπορο σε 12 κ.σ. ζεστό νερό
  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 250 γρ. καλαμποκάλευρο
  • 4 κ.σ. αλεύρι ταπιόκας ή άλλο άμυλο πχ νισεστέ ή ρυζιού ή πατάτας
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 1/2 κούπα λευκό ξηρό οίνο
  • 1 κ.σ. αλατι (λιγότερο εάν το τυρί είναι αλμυρό)
  • 1 πρέζα μαύρο πιπέρι
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ (προαιρετικά, για πιο αφράτη πίτα)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:

  1. Καθαριζουμε, πλενουμε τα κολοκυθακια και τα τριβουμε στο χοντρο μερος του τριφτη σε μια λεκανη.
  2. Προσθετουμε το φυτικό τυρί, ριχνουμε τον τριμμένο λιναρόσπορο που τον έχουμε διαλύσει μέσα σε 12 κ.σ. ζεστό νερό και ανακατευουμε καλα το μιγμα.
  3. Αλατιζουμε ανάλογα τις προτιμήσεις μας γιατι εχει μπει και το τυρί, ριχνουμε το πιπερακι, και αρχιζουμε να ριχνουμε τα αλεύρια σιγα-σιγα μεχρι να σχηματιστει μια αφρατη ζυμη.
  4. Προσθετουμε το λαδι και τον οίνο, ανακατευουμε για τελευταια φορα
  5. και το αδειαζουμε σε λαδωμενο ταψι.
  6. Το ισιωνουμε να παει ομοιομορφα στο ταψι μας και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα μεχρι να ροδοκοκκινισει απο πανω.
  7. Μολις βγει απο τον φουρνο κοφτε τη σε κομματια και σερβιρετε τη σε πιατελα.
  8. Τρωγεται πολυ ευχαριστα και ζεστη και κρυα!

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ:


  • Η πίτα θα πρέπει να έχει πάχος 1 δάκτυλο περίπου.
  • Απο έξω πρέπει να είναι τραγανή και μέσα μαλακιά και υγρή.
  • Μόλις ισιώσετε το μείγμα απλώστε λίγο λάδι και απο επάνω.
  • Το μείγμα δεν θα πρέπει να είναι σκληρό σαν ψωμιού, αλλά παχύρευστο.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

~ ΛΑΟΝΙΚΟΣ ΤΣΑΓΚΟΣ
   VEGAN ΜΑΓΕΙΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.