ΥΛΙΚΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
~ ΛΑΟΝΙΚΟΣ ΤΣΑΓΚΟΣ
VEGAN ΜΑΓΕΙΡΑΣ
- 1 κιλο πρασινα κολοκυθακια τριμμενα στον τριφτη
- 1 χούφτα δυόσμο
- 250 γρ. φυτικό τυρι Viofast χοντροτρμμένο
- 8 κ.σ. τριμμένο λιναρόσπορο σε 12 κ.σ. ζεστό νερό
- 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 250 γρ. καλαμποκάλευρο
- 4 κ.σ. αλεύρι ταπιόκας ή άλλο άμυλο πχ νισεστέ ή ρυζιού ή πατάτας
- 1 κούπα ελαιόλαδο
- 1/2 κούπα λευκό ξηρό οίνο
- 1 κ.σ. αλατι (λιγότερο εάν το τυρί είναι αλμυρό)
- 1 πρέζα μαύρο πιπέρι
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ (προαιρετικά, για πιο αφράτη πίτα)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:
- Καθαριζουμε, πλενουμε τα κολοκυθακια και τα τριβουμε στο χοντρο μερος του τριφτη σε μια λεκανη.
- Προσθετουμε το φυτικό τυρί, ριχνουμε τον τριμμένο λιναρόσπορο που τον έχουμε διαλύσει μέσα σε 12 κ.σ. ζεστό νερό και ανακατευουμε καλα το μιγμα.
- Αλατιζουμε ανάλογα τις προτιμήσεις μας γιατι εχει μπει και το τυρί, ριχνουμε το πιπερακι, και αρχιζουμε να ριχνουμε τα αλεύρια σιγα-σιγα μεχρι να σχηματιστει μια αφρατη ζυμη.
- Προσθετουμε το λαδι και τον οίνο, ανακατευουμε για τελευταια φορα
- και το αδειαζουμε σε λαδωμενο ταψι.
- Το ισιωνουμε να παει ομοιομορφα στο ταψι μας και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα μεχρι να ροδοκοκκινισει απο πανω.
- Μολις βγει απο τον φουρνο κοφτε τη σε κομματια και σερβιρετε τη σε πιατελα.
- Τρωγεται πολυ ευχαριστα και ζεστη και κρυα!
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ:
- Η πίτα θα πρέπει να έχει πάχος 1 δάκτυλο περίπου.
- Απο έξω πρέπει να είναι τραγανή και μέσα μαλακιά και υγρή.
- Μόλις ισιώσετε το μείγμα απλώστε λίγο λάδι και απο επάνω.
- Το μείγμα δεν θα πρέπει να είναι σκληρό σαν ψωμιού, αλλά παχύρευστο.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
~ ΛΑΟΝΙΚΟΣ ΤΣΑΓΚΟΣ
VEGAN ΜΑΓΕΙΡΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.