Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Παστίτσιο με κιμά οκάρας και πέννες

Υλικά:
  • 1/2 κιλό ζυμαρικά ολικής άλεσης 
  • κιμά από οκάρα (Σόγια)
  • μπεσαμέλ από φρέσκο γάλα σόγιας
* Παραδοσιακά χρησιμοποιούνται τα μακαρόνια Νο. 3, αλλά εννοείται ότι μπορούμε να βάλουμε ό,τι μας αρέσει, και με τις πένες βγήκε μια χαρά.

Υλικά για την φυτική μπεσαμέλ:
  • 750 ml γάλα σόγιας
  • 8 κ.σ. αλεύρι
  • ¼ κούπας λάδι
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 3 κ.σ. διατροφική μαγιά
  • 2 πρέζες κουρκουμά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΗΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΜΠΕΣΑΜΕΛ :
  1. Τα βάζουμε όλα μαζί σε κατσαρολάκι, ανακατεύουμε καλά ώστε να διαλυθούν όλα τα συστατικά και βάζουμε σε μέτρια φωτιά. 
  2. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει και αποσύρουμε.
* Η ποσότητα αυτή ήταν καλή για το μέτριο ταψί, αν κάνετε όμως παστίτσιο σε μεγάλο ταψί διπλασιάστε την ποσότητα και για μια πιο παχιά στρώση.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟΥ (Συναρμολογούμε) :
  1. Αφού βράσουμε τα ζυμαρικά, τα σουρώνουμε καλά και τα βάζουμε σε μέτριο ταψί χωρίς να τα ξεπλύνουμε. 
  2. Τα πατικώνουμε ελαφρώς και τα αφήνουμε λίγη ώρα να στεγνώσουν και τα κολλήσουν μεταξύ τους. 
  3. Έπειτα βάζουμε από πάνω τον κιμά σε μία στρώση, και από πάνω την μπεσαμέλ σε άλλη μία στρώση.
  4. Πασπαλίζουμε με έξτρα μοσχοκάρυδο και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να πάρει χρώμα η μπεσαμέλ.
  5. Αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν σερβίρουμε!
Καλή επιτυχία!

http://365vegandays.wordpress.com/2012/03/26/παστίτσιο/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.