Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Τυρί απο ανακάρδια (κάσιους)


ΤΥΡΙ ΑΠΟ ΑΝΑΚΑΡΔΙΑ (Cashew Cheese)

Υλικά:

1 κούπα ωμά ανακάρδια (εαν δεν βρείτε βάλτε ψημμένα, αλλά τα ωμά είναι καλλύτερα),
1/4 φλιτζανιού ψημμένες κόκκινες πιπεριές,
1 κ.σ. κρεμμύδι σε σκόνη,
1 κ.γ. σκόνη σκόρδου, ​​
3 κ.γ. διατροφική μαγιά 
1 κ.σ. αλάτι,
1/3 φλιτζάνι χυμό λεμονιού,
1 κούπα γάλα ρυζιού ή γάλα σόγιας
1/2 φλιτζάνι φυτικό έλαιο (όπως ηλιέλαιο),
1 φλιτζάνι κρύο νερό,
4 κ.γ. αγάρ σε σκόνη ή 4 κ.σ. αγάρ σε νιφάδες.



* Εαν το τυρί σας βγεί πολύ μαλακό την επόμενη φορά βάλτε περισσότερη ποσότητα αγάρ,
εαν σας βγει πιο σκληρό και το θέλετε πιο μαλακό βάλτε λιγότερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.