Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Παρμεζάνα ανακαρδίου (Cashew's parmesan)

Παρμεζάνα απο κάσιους
Υλικά:
  • 1 κούπα ωμά, ανάλατα ανακάρδια
  • 1/2 κούπα διατροφική μαγιά
  • 1 κοφτό κ.γ. ροζ αλάτι ιμαλαίων
  • 1/8 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη (προαιρετικά)
Α. Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων (μούλτι), αναμίξτε τα κάσιους, τη διατροφική μαγιά και το αλάτι. Ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσουν και και να γίνουν μικροσκοπικά τρίμματα (1-2 λεπτά μόνο).

Β. Όταν τα ζυμαρικά σας είναι έτοιμα, στραγγίστε τα και σερβίρετε τα με μια γεμάτη μερίδα σάλτσα στην κορυφή και παρμεζάνα ανακαρδίου.

* Συμβουλές:
Εαν δεν σας αρέσει τόσο η διατροφική μαγιά μπορείτε να την μειώσετε πχ στο 1/4 της κούπας.
Εαν δεν σας αρέσουν τα ανακάρδια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μακαντέμια, βραζιλιάνικα καρύδια, ή να πειραματιστείτε με οποιονδήποτε άλλον ξηρό καρπό με ήπια γεύση, ίσως ακόμα και ηλιόσπορο ή αποφλοιωμένα αμύγδαλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.