Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Μηλόπιτα με τρίμματα



Συστατικά


Υλικά για την ζύμη της βάσης και τα τρίμματα:
  • 250 γρ. φυτική μαργαρίνη (λιωμένη)
  • 500 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ.
  • 2 κ.σ. (κοφτές) baking powder
  • 1 κ.γ. ορυκτό ροζ άλας
  • 1 κούπα καστανή ζάχαρη
  • 1 βανίλια ή 1 λεμόνι/πορτοκάλι για το ξύσμα του ή 1 κ.γ. κανέλα
Υλικά για την γέμιση:
  • 1 κόκκινο και 3 πράσινα μήλα (όλα τριμμένα στον χονδρό τρίφτη)
  • 1/2 κούπα καστανή ζάχαρη (3/4 εάν σας αρέσουν τα λιγωτικά γλυκά)
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 πρέζα φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο ή γαρύφαλλο 
Παρασκεύη:
  1. Τρίβουμε τα μήλα σε χοντρό τρίφτη και τα βάζουμε να στραγγίξουν σε ένα σουρωτήρι.
  2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια, το αλεύρι και τη λιωμένη μαργαρίνη, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι αρχικά και μετά με τρίβουμε τη ζύμη με τα χέρια μας.
  3. Χωρίζουμε τα 2/3 της ζύμης και την πατάμε στο πυρέξ μας με τα χέρια για να πάει παντού χωρίς κενά. 
  4. Φτιάχνουμε την γέμιση ανακατεύοντας όλα τα υλικά και την ρίχνουμε από επάνω.
  5. Παίρνουμε την υπόλοιπη ζύμη και τη τρίβουμε από επάνω.
  6. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς πάνω - κάτω μέχρι να ροδίσει.
  7. Σερβίρουμε με κανέλα ή άχνη ζάχαρη.
Πληροφορίες
  • Αντί δεν έχετε αλεύρι και έχετε φαρίνα τότε παραλείψτε το baking powder και χρησιμοποιήστε αυτή.
  • Αντί για μήλα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλα παρόμοια φρούτα όπως αχλάδια.
  • Κάντε τη ζύμη υπερυψωμένη στις άκρες του δοχείου ψησίματος.
  • Εάν θέλετε πριν την βάλετε στο φούρνο μπορείτε να την πασπαλίσετε με αμύγδαλα φιλέ.
  • Μην την παραψήσετε, μόλις κοκκινίσει απο επάνω και πάρει ωραίο χρώμα βγάλτε την.
  • Αντί να τρίψετε τη ζύμη με τα χέρια σας μπορείτε να την πλάσετε σε μπάλα και να την τρίψετε στον χονδρό τρίφτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.