Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Πουτίγκα Καρπουζιού (Σαν ζελές)

Πουτίγκα Καρπουζιού (Σαν ζελές)


Συστατικά

500 ml (2 κούπες) πολτοποιημένο καρπούζι στραγγιστό
1/4 κούπα (40 γρ) νισεστέ ή αλεύρι ρυζιού
3/4 κούπα (165 g) ζάχαρη ή άλλο γλυκαντικό
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1/4 ξυλάκι κανέλας







Παρασκεύη:

Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε σιγά-σιγά λίγο απο το πολτοποιημένο καρπούζι στο νισεστέ μέχρι να διαλυθεί.

Σε μια μικρή κατσαρόλα, ανακατέψτε το καρπούζι με το διαλυμένο νισεστέ, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας, και το ξύλο κανέλας.

Φέρεται το μείγμα να πάρει μια βράση και χαμηλώνετε τη φωτιά στο χαμηλό.
Σιγοβράστε, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει, 10-15 λεπτά.

Ξεπλύνετε 2 μεγάλα ή 4 μικρά μπολάκια με νερό. Μην τα στεγνώνετε.
Ρίξτε το παχύρρευστο μείγμα καρπουζιού στα υγρά φορμάκια και βάζετε στο ψυγείο όλη τη νύχτα.

Σερβίρετε στα φορμάκια τους ή ξεκαλουπώστε τα.
Πασπαλίζουμε με κανέλα ή τσιπς σοκολάτας και τα φιστίκια.


Η συνταγή απο εδώ:
http://www.tarasmulticulturaltable.com/gelo-di-melone-sicilian-watermelon-pudding/

Ανάλογες συνταγές εδώ:

http://georgefotografos.blogspot.gr/2013/08/tasty-vegan-gluten-free-dairy-free.html

http://www.food.com/recipe/watermelon-pudding-or-sauce-67676
http://www.manusmenu.com/gelo-di-melone-watermelon-jello

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.