Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Λουκουμάδες παραλίας (Donuts)



Υλικά:

Αποδίδει 6-8 λουκουμάδες
  • 350 γρ χλιαρό γάλα σόγιας (θερμοκρασία δωματίου)
  • 260 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50γρ πουρέ πατάτας νιφάδες 
  • 50 γρ ζάχαρη
  • 2 φακελάκια μαγιά=20 γρ. (ή 2 φρέσκιες μαγιές=40 γρ.)
  • 1 πρέζα ροζ αλάτι ιμαλαϊων ή θαλάσσης
  • 2 κ.σ σπορέλαιο
για την επικάλυψη:
  • 1 κ.σ φυτική μαργαρίνη λιωμένη (ή λάδι καρύδας)
  • 1 κ.γ σιρόπι αγαύης 
  • ζάχαρη
Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε το χλιαρό γάλα,την ζάχαρη,την μαγιά,τον πουρέ και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν.
  2. Προσθέτουμε το αλεύρι,το αλάτι και το σπορέλαιο και ζυμώνουμε ελαφρά.Αν η ζύμη κολλάει πολύ προσθέτουμε 2 κ.σ ακόμα αλεύρι.
  3. Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί 20 λεπτά (Εαν το γάλα είναι χλιαρό, εαν είναι κρύο τότε αφήστε την 1 ώρα)
  4. Παιρνουμε το ζυμάρι και σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε με τα χέρια μας ένα χοντρό φύλλο 1 1/2 δάχτυλο περίπου.
  5. Με μια κούπα κόβουμε κύκλους και με ένα καπάκι απο μπουκάλι κόβουμε το κέντρο κάθε κύκλου για να γίνει η τρύπα.
  6. Μαζέυουμε το ζυμάρι που έμεινε και με τον ίδιο τρόπο κόβουμε και τους υπόλοιπους λουκουμάδες.
  7. Τους αφήνουμε για 10 λεπτά για να ξεκουραστούν.
  8. Τους τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι για τηγάνισμα (όχι πολύ καυτό για να μην αρπάξουν εξωτερικά, αλλά ούτε χαμηλό, μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία) για λίγα λεπτα μέχρι να ροδίσουν
  9. Τους αφήνουμε να κρυώσουν λίγο,ανακατεύουμε το βούτυρο με το σιρόπι,τους αλείφουμε και τους πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη.
Πηγή: Ακης Πετρετζίκης

* Για την τρύπα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα καπάκι απο πλαστικό μπουκάλι ή ένα ποτηρούδι για σφηνάκι και για να φτιάξετε τον εξωτερικό κύκλο ένα κουπάκι.
** Για το τηγάνισμα χρησιμοποιήστε σπορέλαιο με 2-3 κ.σ. ελαιόλαδον μέσα.

http://olgascuisine.blogspot.gr/2013/08/blog-post_18.html
http://www.megatv.com

________________________________________________________

Για γλάσο μπορείτε να κάνετε το εξής:

Συστατικά:
  • 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.σ. γάλα σόγιας
  • 1 πρέζα βανίλια
Βήματα:
1. Χτυπήστε όλα τα συστατικά μαζί.
2. Βουτήξτε το μισό ντόνατ στο γλάσο, αφήστε να στάξει το περισσεύουμενο γλάσο και στη συνέχεια εμβαπτίστε το σε οτιδήποτε θέλετε να κολλήσει επάνω όπως νιφάδες καρύδας ή τριμμένη σοκολάτα ή τρούφα κ.α.
3. Μεταφέρετε τα ντόνατς σε μια σχάρα με μια λαδόκολλα απο κάτω για να στραγγίξουν έτσι ώστε το περισσεύουμενο γλάσο να πέσει στο χαρτί και να καθαρίζεται έυκολα.

* Εαν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μέσα στο γλάσο μερικές σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής για να το χρωματίσετε.

http://www.free-easy-vegan-recipes.com/vegan-donuts.html
_____________________________________________________________

Εναλλακτική συνταγή για βίγκαν ντόνατς σε καλούπια στον φούρνο.
http://vegetarian.lovetoknow.com/vegan-donut-recipe

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.