Υλικά:
- 630 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 κ.γ. baking powder
- 240 ml αραβοσιτέλαιο ή ηλιέλαιο
- 750 ml χυμό απο πορτοκάλι ή μανταρίνι ή λεμόνι
- 250 γρ. ζάχαρη
- 150 γρ. σταφίδες (μαύρες ή σουλτανίνα)
- 100 γρ. καρύδια ελαφρά κομμένα στο μούλτι
- 2 κ.γ. κανέλλα
- 1 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 1 κ.γ. πιπερόριζα
- 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
- Σε μια μεγάλη λεκάνη ανακατεύουμε καλά το αλεύρι, το μπέικιν, και τα μπαχαρικά.
- Χτυπάμε καλά με το μίξερ ή το σύρμα το λάδι, τη ζάχαρη και 1 φλιτζάνι χυμό, μέχρι να λιώσει εντελώς η ζάχαρη.
- Προσθέτουμε το μείγμα του λαδιού στο αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά, από την περιφέρεια προς το κέντρο, χωρίς να ζυμώνουμε και να γίνει η ζύμη μας ένας παχύς χυλός.
- Στο τέλος προσθέτουμε τις σταφίδες και τα καρύδια και φροντίζουμε να σκορπίσουν μέσα στο μείγμα. Τότε προσθέτουμε και τον υπόλοιπο χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
- Λαδώνουμε ή στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ταψάκι ή μια φόρμα διαμέτρου 20 εκατ., ρίχνουμε μέσα το μείγμα,ισιώνουμε την επιφάνεια και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για 45΄ έως μία ώρα.
- Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και μετά ξεφορμάρουμε.
- Ο χυμός πορτοκαλιών και μανταρινιών να είναι στο σύνολο του 750 ml. Αν θέλετε να την φτιάξετε το καλοκαίρι που τα μανταρίνια δεν είναι στην εποχή τους, βάλτε μόνο χυμό πορτοκάλι.
- Τα καρύδια τα ψήνουμε πρώτα για να βγάλουν όλο το άρωμα τους. Μπορείτε να μην τα ψήσετε όμως.
- Τις σταφίδες τις βράζουμε μαζί με λίγο από το χυμό για να μαλακώσουν.
- Η συνταγή έχει 11 υλικά.
- Αντί για τα μπαχαρικά μπορείτε να βάλετε 1 κ.σ. σμυρνιό που είναι ανατολίτικο μείγμα μπαχαρικών απο κανέλα γαρύφαλο μοσχοκάρυο και πιπερόριζα.
Η συνταγή είναι τροποποιημένη απο εδώ:
www.sintagespareas.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.