Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Μανιταροκροκέτες (Βραζιλιάνικες)

Συστατικά
  • 8 μικρά μανιτάρια φρέσκα ολόκληρα ή περίπου 12 μεγάλα κομμένα στη μέση
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • αλάτι
  • Λάδι για τηγάνισμα
Μείγμα για την επικάλυψη:
  • Τριμμένη φρυγανιά ή τριμμένες νιφάδες καλαμποκιού (περίπου 1 - 1 1/2 κούπα )
  • λιναρόσπορος τριμένος (περίπου 3 κ.σ. διαλυμένες σε 9 κ.σ. νερό)
Προετοιμασία
  1. Σκουπίζουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε να μουλιάσουν για περίπου 10 λεπτά σε χυμό λεμονιού με αλάτι.
  2. Διαλύστε το λιναρόσπορο στο νερό και περιμένετε λίγα λεπτά μέχρι να φουσκώσει.
  3. Περάστε τα, ένα προς ένα στο μίγμα του λιναρόσπορου και στη συνέχεια στη τριμμένη φρυγανιά ή τις τριμμένες νιφάδες καλαμποκιού.
  4. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
  5. Τοποθετήστε σε απορροφητικό χαρτί για να απομακρυνθεί η περίσσεια του λαδιού.
http://www.cantinhovegetariano.com.br/2012/07/cogumelos-fritos.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.