Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Σνίτσελ σόγιας

ΣΝΙΤΣΕΛ ΣΟΓΙΑΣ
(Για 2 άτομα)

Υλικά:

  • 2 τεμ μεγάλα φιλέτα σόγιας (μπορείτε να το δοκιμάσετε και με κεμπάπ)
  • 1 κ.γ. αντικατάστατο αυγού (αλεύρι σόγιας με πλήρη λιπαρά ή λιναρόσπορο)
  • 20ml γάλα σόγιας
  • 10ml Κρέμα γάλακτος σόγιας
  • 10g αλεύρι
  • 30g φρυγανιά ή Panko ή θρυμματισμένα Cornflakes
  • 50ml Λάδι
  • λίγο άλας
  • λίγο πιπέρι
  • λίγη πάπρικα
  • 1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κρέας (προαιρετικά)

Παρασκεύη:

1. Μουλιάστε το φιλέτο σόγιας για 5-10 λεπτά σε ζεστό ζωμό λαχανικών, στραγγίξτε το πολύ καλά και στη συνέχεια προσθέστε αλάτι και πιπέρι.

2. Βουτήξτε το μαριναρισμένο φιλέτο σόγιας στο αλεύρι έτσι ώστε να καλυφθεί τελείως με το αλεύρι.

3. Προσθέστε το αντικατάστατο αυγού
(1 κ.σ. αλεύρι σόγιας ή 1 κ.σ. τριμμένο λιναρόσπορο) σε ένα μπολ και ανακατέψτε το μαζί με το γάλα σόγιας και την κρέμα γάλακτος σόγιας μέχρι να γίνει μια λεπτή μαρινάδα που στην πυκνότητα θα μοιάζε με την συνοχή ενός χτυπημένου αυγού.

4. Στο κουρκούτι μπορείτε να προσθέσετε λίγο αλάτι ή πάπρικα για γεύση ανάλογα τις προτιμήσεις σας.
Τώρα εμβαπτίστε στο κουρκούτι το αλευρωμένο φιλέτο σόγιας να βραχεί και στη συνέχεια στην φρυγανιά.

5. Ζεσταίνετε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι και τηγανίζετε τα σνίτσελ σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, να χρυσοκοκκινήσουν καλά και από τις δύο πλευρές. Τα βγάζετε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

* Μπορείτε να το συνοδέψετε με πουρέ πατάτας ή σος απο vegan μαγιονέζα και μουστάρδα.

http://www.alles-vegetarisch.de/LEBENSMITTEL-Sojafleisch-Fleischersatz-Vantastic-Foods-SOJA-BIG-STEAKS-Fleischersatz-Sojafleisch--500g-,art-310


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.