Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Μπουγάτσα (Μοναστηριακή)



VEGAN ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ

Υλικά :

  • 1 λίτρο γάλα σόγιας ή ρυζιού
  • 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 4 κ.σ. μαργαρίνη ή λάδι καρύδας
  • 1 βανίλια
  • 2 φύλλα vegan σφολιάτας ή φύλλο κρούστας
  • Ζάχαρη άχνη και 
  • κανέλα για το πασπάλισμα

Εκτέλεση :

  1. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά σε μια κατσαρόλα το γάλα, το σιμιγδάλι και τη ζάχαρη.
    (Όχι σε πολύ δυνατή φωτιά για να μην μας κολλήσει.)
  2. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα, και όταν γίνει την κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τη μαργαρίνη και τη βανίλια και ανακατεύουμε λίγο.
  3. Λαδώνουμε ή αλείφουμε με μαργαρίνη καλά ένα πυρέξ, τοποθετούμε το ένα φύλλο σφολιάτας, τη γέμιση και τέλος το δεύτερο φύλλο.
  4. Χαρακώνουμε λίγο τα κομμάτια και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει το φύλλο.
  5. Όταν τη βγάλουμε απ'το φούρνο την αφήνουμε  να κρυώσει καλά,
    την κόβουμε σε κομματια και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.

* Εάν την κάνουμε με φύλλο κρούστας τότε πασπαλίζουμε (όχι αλείφουμε) τα μισά φύλλα με μαργαρίνη, μετά βάζουμε την γέμιση και μετά τοποθετούμε τα άλλα μισά φύλλα πάλι με μαργαρίνη ανάμεσα για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.