Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Γάλα φασολιού (Bean milk)

Χρόνος προετοιμασίας: 12 ώρες 
Χρόνος μαγειρέματος: 7 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 12 ώρες και 7 λεπτά
Υλικά:
  • ½ κούπα ξηρά ψιλά φασόλια (πρέσπας, μικρά ή μέτρια, λευκά ή μαύρα)
  • ½ κ.σ. χυμό λεμονιού (προαιρετικά, το κάνει πιο εύπτεπτο)
  • 4 κούπες καθαρό νερό (τη 1 ξεχωριστά, για το τέλος)
  • 2 κ.γ. βανιλίνη ή ένα μικρό κομματάκι βανίλια (τα σπόρια)
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
  • 12 σταγόνες υγρή στέβια
Παρασκευή:
  1. Τοποθετήστε τα φασόλια και το χυμό λεμονιού σε ένα μπολ.
  2. Καλύψτε τα φασόλια με νερό και αφήστε τα να μουλιάσουν για 12-24 ώρες.
  3. Στραγγίζετε και ξεπλύνετε τα φασόλια.
  4. Προσθέστε τα φασόλια και 3 κούπες νερό σε ένα μπλέντερ και πολτοποιήστε για περίπου 2 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  5. Στραγγίζουμε το μίγμα μέσα από ένα λεπτό σουρωτήρι ή μουσελίνα, για να παρακρατηθεί ο πολτός του φασολιού.
  6. Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το γάλα .
  7. Ανακατεύοντας συνεχώς, θερμάνετε το γάλα για 8 λεπτά. 
  8. Προσθέστε και τη 1 κούπα νερό που είχατε κρατήσει, τη βανίλια, το αλάτι, το σιρόπι σφενδάμου, και τη στέβια στο γάλα και ανακατέψτε.
  9. Αφήστε το να κρυώσει.
  10. Εμφιαλώστε το και αποθηκεύστε το στο ψυγείο.
. .
Συμβουλές:
-   Το γάλα βγαίνει παχύρευστο, εαν το θέλετε πιο αραιωμένο προσθέστε νερό.
-   ΠΡΟΣΕΧΤΕ! Στο βήμα 7, μη το έχετε σε δυνατή φωτιά να βράζει, σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά, αλλιώς το γάλα θα καεί και θα έχει μια καμένη γεύση.
-   Ανακινείστε το πριν το πιείτε.
. .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.