Χρόνος προετοιμασίας: 12 ώρες
Χρόνος μαγειρέματος: 7 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 12 ώρες και 7 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 12 ώρες και 7 λεπτά
Υλικά:
Παρασκευή:
. .- Τοποθετήστε τα φασόλια και το χυμό λεμονιού σε ένα μπολ.
- Καλύψτε τα φασόλια με νερό και αφήστε τα να μουλιάσουν για 12-24 ώρες.
- Στραγγίζετε και ξεπλύνετε τα φασόλια.
- Προσθέστε τα φασόλια και 3 κούπες νερό σε ένα μπλέντερ και πολτοποιήστε για περίπου 2 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Στραγγίζουμε το μίγμα μέσα από ένα λεπτό σουρωτήρι ή μουσελίνα, για να παρακρατηθεί ο πολτός του φασολιού.
- Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το γάλα .
- Ανακατεύοντας συνεχώς, θερμάνετε το γάλα για 8 λεπτά.
- Προσθέστε και τη 1 κούπα νερό που είχατε κρατήσει, τη βανίλια, το αλάτι, το σιρόπι σφενδάμου, και τη στέβια στο γάλα και ανακατέψτε.
- Αφήστε το να κρυώσει.
- Εμφιαλώστε το και αποθηκεύστε το στο ψυγείο.
Συμβουλές:
- Το γάλα βγαίνει παχύρευστο, εαν το θέλετε πιο αραιωμένο προσθέστε νερό.
- ΠΡΟΣΕΧΤΕ! Στο βήμα 7, μη το έχετε σε δυνατή φωτιά να βράζει, σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά, αλλιώς το γάλα θα καεί και θα έχει μια καμένη γεύση.
- Ανακινείστε το πριν το πιείτε.
. .- Το γάλα βγαίνει παχύρευστο, εαν το θέλετε πιο αραιωμένο προσθέστε νερό.
- ΠΡΟΣΕΧΤΕ! Στο βήμα 7, μη το έχετε σε δυνατή φωτιά να βράζει, σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά, αλλιώς το γάλα θα καεί και θα έχει μια καμένη γεύση.
- Ανακινείστε το πριν το πιείτε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.