Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Γάλα φυστικιού Αιγίνης (pistachio milk)


Γάλα φυστικιού αιγίνης

Υλικά:

1 κούπα αποφλοιωμένα φιστίκια
3-4 κούπες φιλτραρισμένο νερό


Οδηγίες:

Βήμα 1: Μουλιάστε μιά κούπα φιστίκια σε νερό για 5-12 ώρες, (μπορείτε και στο ψυγείο).

Βήμα 2: Στραγγίστε τα και τοποθετήστε τα στο μπλέντερ με περίπου τέσσερεις κούπες νερό.

Βήμα 3: Πολτοποιήστε σε υψηλή ταχύτητα έως ότου δεν βλέπετε πια κομμάτια φυστικιού.
Αφού τελειώσετε ανάμειξη, θα έχετε ένα ελαφρά πράσινο υγρό με πολύ αφρό στην κορυφή.

Βήμα 4: Στραγγίξτε το γάλα.
Συλλέγεται το ελαφρά πράσινο υγρό σε ένα καθαρό δοχείο.

* Φυλάσεται στο ψυγείο, καταναλώστε το εντός λίγων ημερών.

** Δώστε ένα καλό κούνημα πριν από κάθε χρήση, καθώς ο διαχωρισμός θα συμβεί.

*** Εαν χρησιμοποιήσετε αλατισμένα φιστίκια ξεπλύνετε τα καλά πριν την χρήση, ή αγοράστε ανάλατα ωμά φιστίκια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.