Υλικά:
1 κούπα αποφλοιωμένα φιστίκια
3-4 κούπες φιλτραρισμένο νερό
Οδηγίες:
Βήμα 1: Μουλιάστε μιά κούπα φιστίκια σε νερό για 5-12 ώρες, (μπορείτε και στο ψυγείο).
Βήμα 2: Στραγγίστε τα και τοποθετήστε τα στο μπλέντερ με περίπου τέσσερεις κούπες νερό.
Βήμα 3: Πολτοποιήστε σε υψηλή ταχύτητα έως ότου δεν βλέπετε πια κομμάτια φυστικιού.
Αφού τελειώσετε ανάμειξη, θα έχετε ένα ελαφρά πράσινο υγρό με πολύ αφρό στην κορυφή.
Βήμα 4: Στραγγίξτε το γάλα.
Συλλέγεται το ελαφρά πράσινο υγρό σε ένα καθαρό δοχείο.
* Φυλάσεται στο ψυγείο, καταναλώστε το εντός λίγων ημερών.
** Δώστε ένα καλό κούνημα πριν από κάθε χρήση, καθώς ο διαχωρισμός θα συμβεί.
*** Εαν χρησιμοποιήσετε αλατισμένα φιστίκια ξεπλύνετε τα καλά πριν την χρήση, ή αγοράστε ανάλατα ωμά φιστίκια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.