Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου 2013

Κρουασάν σοκολάτας ή μαρμελάδας

Αφράτα,στρουμπουλά, πανεύκολα, με απλά υλικά και προπαντός νηστίσιμα.

Τι χρειαζόμαστε:
  • 500 γρ.αλεύρι
  • 1κ.γ. μπέικιν
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 1/8 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. μαχλέπι-κακουλέ
  • 2 κ.σ. φυτική μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/4 φλ. σπορέλαιο
  • 1/4 φλ. χυμό πορτοκαλιού
  • 1 1/6 φλ. χλιαρό νερό
  • 1/3 φλ. ζάχαρη
  • κουβερτούρα κομμένη σε 20-24 τετραγωνάκια

Πώς το κάνουμε:
  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά στο χέρι ή ακόμα καλύτερα στον αρτοπαρασκευαστή.
  2. Αν το κάνουμε στο χέρι αφήνουμε τη ζύμη να διπλασιαστεί σε όγκο.
  3. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 μπάλες.
  4. Ανοίγουμε κάθε μπάλα σε κύκλο και κόβουμε σε 8 ίσα μέρη όπως την πίτσα.
  5. Βάζουμε ένα τετραγωνάκι σοκολάτας στη βάση του τριγώνου και τυλίγουμε προς τη μύτη του.
  6. Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα ή φύλλο σιλικόνης με απόσταση μεταξύ τους.
  7. Τ' αφήνουμε άλλα 10΄στο ταψί.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175-180 C για 20-25΄.
  9. Μόλις τα βγάλουμε απ΄το φούρνο τ' αλείφουμε με μαργαρίνη.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή ήταν στο "Προς τη Νίκη" στο τεύχος του Νοεμβρίου και μόνο για νηστίσιμα
δε μοιάζουν.

Στη γέμιση μπορείτε να βάλετε και μαρμελάδα. Έδινε τις διπλάσιες αναλογίες απ' αυτές που δίνω αλλά εγώ έγραψα τις μισές γιατί έτσι, εκτός του ότι βγαίνουν 24 κομμάτια με τη διπλή δόση δε θα χωρούσε στον αρτοπαρασκευαστή.

Αυτή μάλιστα την περίπτωση να την προσέξετε γιατί σε μένα που έχω και συσκευή 1300 γρ. η ζύμη έφτασε ως το καπάκι. Επίσης στο περιοδικό αναφέρει ότι αλείφουμε με μια κουταλιά σπορέλαιο το ζυμάρι αφού ζυμωθεί, για να μην κολλάει, εγώ δεν το έκανα.

www.sintagespareas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.