Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Τσίζκεϊκ με κρέμα βατόμουρου

Cheese cake με κρέμα βατόμουρου
Συστατικά:

Για τη ζύμη βάσης:

• 1 κούπα αμύγδαλα (ή καρύδια ή πεκάν)
• 1 κούπα χουρμάδες (μουλιασμένοι)
• 1 κ.γ. αλάτι

Για τη γέμιση:

• 1 κούπα κάσιους μουλιασμένα για 5-8 ώρες (καλλύτερα 8 ή αποβραδίς στο ψυγείο)
• 2 λεμόνια (χυμός)
• 1 φασόλι βανίλιας (ή 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας)
• 1/3 κούπα λάδι καρύδας, λιωμένο (ή φυτική μαργαρίνη)
• 1/3 κούπα νέκταρ αγαύης ή παχύ σιρόπι ζάχαρης
• 1 κούπα βατόμουρα
(αν χρησιμοποιείτε κατεψυγμένα, ξεπαγώστε τα πριν τα χρησιμοποιήσετε)


Οδηγίες:

1. Βάλτε τα αμύγδαλα, τους χουρμάδες, και το αλάτι σε ένα μπλέντερ και αλέστε μέχρι να φτάσετε στην επιθυμητή ρευστότητα.
Δοκιμάστε τη ζύμη, ανοίγουμε ένα μικρό κομμάτι ανάμεσα στις παλάμες μας.
Εάν η ζύμη διατηρεί το σχήμα της και δεν διαλύεται, τότε έχει τη σωστή συνοχή.

2. Βάλτε τη ζύμη βάσης σε μια φόρμα με διάμετρο περίπου 18 εκατοστά.
Απλώστε ομοιόμορφα τη ζύμη και πατήστε τη καλά με τα δάχτυλά σας.
Ξεπλύνετε το μπλέντερ.

3. Λιώστε το λάδι καρύδας με το σιρόπι αγαύης σε μια μικρή κατσαρόλα ή τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, ανακατέψτε ελαφρά το μίγμα μέχρι να ενωθεί.

4. Βάλτε όλα τα συστατικά σε ένα μπλέντερ, με εξαίρεση τα βατόμουρα, και αλέστε σε μια ομοιογενή μάζα όσο είναι δυνατόν.

5. Απλώστε περίπου τα 2/3 της γέμισης (κατά βάρος) επί της βάσης και απλώστε την ομοιόμορφα με μια σπάτουλα.

6. Προσθέστε στην υπόλοιπη γέμιση τα βατόμουρα και πάλι αλέστε μέχρι να γίνει λείο.
Απλώστε την ροζ γέμιση επάνω απο την λευκή και κατόπιν τοποθετήστε το τσιζκέϊκ στο ψυγείο σε υψηλή ψύξη ή για λίγα λεπτά στην κατάψυξη.

7. Μισή ώρα πριν το βγάλετε από την κατάψυξη για να το σερβίρετε γαρνίρετε με τα φρέσκα μούρα.

http://animalhelp.mindmix.ru/3848-777-veganskii-tort-mechta-iz-kesh-ju.zhtml

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.