Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Τσιγαριστά βλαστάρια σέχιου (Stir Fried Chayote Shoots)

Τσιγαριστά βλαστάρια σέχιου (Stir Fried Chayote Shoots)
Συστατικά :
  • 1 ματσάκι τρυφεροί βλαστοί σέχιου (chayote)
  • 2 κ.σ. ωμά ανακάρδια
  • 3 σκελίδες σκόρδο (θρυμματισμένα)
  • 4 κ.σ. λάδι
  • 2 κρεμμύδια μικρά τριμμένα και 1 σε κυβάκια
  • 100 ml. γλυκιά σάλτσα τσίλι
  • 100 ml. φιλτραρισμένο νερό
  • Αλάτι (κατά βούληση)
  • 1 κόκκινο τσίλι σε φέτες ή μπούκουβο στην άκρη ενός μαχαιριού (Εαν σας αρέσουν τα πικάντικα)
  • 1 μικρό κομματάκι πιπερόριζα τριμμένο (προαιρετικά)
Μέθοδος :

1) Καθαρίστε τους βλαστούς αφαιρώντας τα σκληρά κάτω φύλλα, κοτσάνια, και τους ελικοειδής βλαστούς.

2) Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα γουόκ ή αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε το σκόρδο, το κρεμμύδι και τα ανακάρδια.

3) Προσθέστε τα βλαστάρια σέχιου, το αλάτι, και σοτάρετε.
4) Μόλις μαραθούν προσθέστε την γλυκιά σάλτσα τσίλι μαζί με το νερό.

5) Τοποθετήστε σε ένα πιάτο και απολαύστε το.

stir-fried-chayote-shootsdragon
Θρεπτικές Πληροφορίες
Είναι μια τροφή πλούσια σε φυτικές ίνες, χαμηλή σε θερμίδες και δεν έχει χοληστερίνη.
Η θερμιδική του ικανοτητα και η περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες είναι υψηλή.
Επίσης, παρέχει σημαντικές ποσότητες βιταμινών Α, Β και C, πρωτεΐνες, ασβέστιο, σίδηρο και φώσφορο.

Το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ λέει ότι η chayote είναι μια πολύ καλή πηγή φολικού οξέος, που είναι γνωστό οτι μπορει να μειώσει τα επίπεδα ομοκυστεΐνης, παράγοντας κινδύνου για καρδιακές παθήσεις. 
*Τα φύλλα του χρησιμοποιούνται για ιατρικούς σκοπούς, στην Νότια Αμερική όπως στην αντιμετώπιση των ασθενειών των νεφρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.