Σπιτική σφολιάτα
Τι χρειαζόμαστε:
Πώς το κάνουμε:

2) Μόλις λιώσει τελείως ρίχνουμε και την υπόλοιπη
και ανακατεύουμε να γίνει σαν κρέμα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσοχή να μην λιώσει
τελείως αλλά να είναι παχύρευστο σαν κρέμα,
αυτό είναι που κάνει τη διαφορά.

3) Ρίχνουμε σε μία λεκάνη το νερό, τη ζάχαρη,
το ξύδι και το αλάτι, προσθέτουμε το αλεύρι
σιγά σιγά και ζυμώνουμε.

5) Το χωρίζουμε ανάλογα σε πόσα φύλλα θέλουμε
να ανοίξουμε, (π.χ. για σπανακόπιτα ή τυρόπιτα
χωρίζουμε στα δύο για να έχουμε δύο φύλλα
ή χωρίζουμε στα τρία (για μικρά πιτάκια) και εχουμε
τρεις μακρόστενες πίτες)
2) Μόλις λιώσει τελείως ρίχνουμε και την υπόλοιπη
και ανακατεύουμε να γίνει σαν κρέμα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσοχή να μην λιώσει
τελείως αλλά να είναι παχύρευστο σαν κρέμα,
αυτό είναι που κάνει τη διαφορά.
3) Ρίχνουμε σε μία λεκάνη το νερό, τη ζάχαρη,
το ξύδι και το αλάτι, προσθέτουμε το αλεύρι
σιγά σιγά και ζυμώνουμε.
5) Το χωρίζουμε ανάλογα σε πόσα φύλλα θέλουμε
να ανοίξουμε, (π.χ. για σπανακόπιτα ή τυρόπιτα
χωρίζουμε στα δύο για να έχουμε δύο φύλλα
ή χωρίζουμε στα τρία (για μικρά πιτάκια) και εχουμε
τρεις μακρόστενες πίτες)
Λίγα μυστικά ακόμα
* Εαν την βάλετε για μισή ώρα περίπου στο ψυγείο θα παγώσει η μαργαρίνη και έτσι δεν θα χύνεται απο τα πλαινα του φύλλου όταν την ανοίγετε.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη σφολιάτα για οποιαδήποτε πίτα,
όπως σπανακόπιτα, μανιταρόπιτα ή πίτα με φυτικό τυρί που λιώνει ή να κάνετε τους
δικούς σας συνδυασμούς.
Πιστεύω ότι η τεχνική και όχι τα υλικά είναι που
γίνεται το φύλλο τόσο τραγανό και μοιάζει σαν σφολιάτα εμπορίου!!!
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη σφολιάτα για οποιαδήποτε πίτα,
όπως σπανακόπιτα, μανιταρόπιτα ή πίτα με φυτικό τυρί που λιώνει ή να κάνετε τους
δικούς σας συνδυασμούς.
Πιστεύω ότι η τεχνική και όχι τα υλικά είναι που
γίνεται το φύλλο τόσο τραγανό και μοιάζει σαν σφολιάτα εμπορίου!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.