Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Σπιτική σφολιάτα (σαν αγοραστή)

Σπιτική σφολιάτα

Η συγκεκριμένη σφολιάτα γίνεται σαν σφολιάτα εμπορίου με υλικά που 
υπάρχουν πάντα στο σπίτι, εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη!!!
Σπιτική σφολιάτα

Τι χρειαζόμαστε:

για το φύλλο:
  • 1 ποτήρι χλιαρό νερό
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • λίγο ξύδι
  • περίπου μισό κιλό αλεύρι
για την επάλλειψη
  • 250-300γρ φυτική μαργαρίνη

Πώς το κάνουμε:


Βήμα 1
1) Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι τη μισή μαργαρίνη




Βήμα 2
2) Μόλις λιώσει τελείως ρίχνουμε και την υπόλοιπη 
και ανακατεύουμε να γίνει σαν κρέμα. 
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσοχή να μην λιώσει 
τελείως αλλά να είναι παχύρευστο σαν κρέμα, 
αυτό είναι που κάνει τη διαφορά.
Βήμα 3
3) Ρίχνουμε σε μία λεκάνη το νερό, τη ζάχαρη, 
το ξύδι και το αλάτι, προσθέτουμε το αλεύρι 
σιγά σιγά και ζυμώνουμε.


Βήμα 4
4) Σταματάμε να ρίχνουμε αλεύρι όταν έχουμε ένα 
μαλακό ζυμάρι που δεν θα κολλάει στα χέρια μας.



Βήμα 5
5) Το χωρίζουμε ανάλογα σε πόσα φύλλα θέλουμε 
να ανοίξουμε, (π.χ. για σπανακόπιτα ή τυρόπιτα 
χωρίζουμε στα δύο για να έχουμε δύο φύλλα 
ή χωρίζουμε στα τρία (για μικρά πιτάκια) και εχουμε 
τρεις μακρόστενες πίτες)
Βήμα 6
6) Ρίχνουμε μπόλικο αλεύρι σε μία μεγάλη επιφάνεια 
και ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο ρίχνοντας αλεύρι κατά 
διαστήματα για να μην μας κολλαέι. 

    Βήμα 7
    7) Με ένα πινέλο αλλοίφουμε το μισο φύλλο με τη 
    λιωμένη μαργαρίνη



    Βήμα 8
    8) το διπλώνουμε




    Βήμα 9
    9) ξανα αλλοίφουμε το μισό




    Βήμα 10
    10) και ξαναδιπλώνουμε. 



      Βήμα 11
      11) Το αλλοίφουμε όλο 



        Βήμα 12
        12) και κλείνουμε τις άκρες




        Βήμα 13
        13) ξανα αλλοίφουμε




        Βήμα 14
        14) και ξαναδιπλώνουμε σαν πακετάκι. 



          Βήμα 15
          15) Το αφήνουμε στην άκρη και το σκεπάζουμε με 
          καθαρή πετσέτα. 


            Βήμα 16
            16)
              Συνεχίζουμε το ίδιο και με τα άλλα δύο κομμάτια. 
              Η σφολιάτα μας είναι έτοιμη για να την 
              χρησιμοποιήσουμε για οποιαδήποτε πίτα θέλουμε.

              Λίγα μυστικά ακόμα

              * Εαν την βάλετε για μισή ώρα περίπου στο ψυγείο θα παγώσει η μαργαρίνη και έτσι δεν θα χύνεται απο τα πλαινα του φύλλου όταν την ανοίγετε.

              Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη σφολιάτα για οποιαδήποτε πίτα,
              όπως σπανακόπιτα, μανιταρόπιτα ή πίτα με φυτικό τυρί που λιώνει ή να κάνετε τους 
              δικούς σας συνδυασμούς. 
              Πιστεύω ότι η τεχνική και όχι τα υλικά είναι που 
              γίνεται το φύλλο τόσο τραγανό και μοιάζει σαν σφολιάτα εμπορίου!!!

              Δεν υπάρχουν σχόλια:

              Δημοσίευση σχολίου

              Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
              Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.