Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Μπράουνις με σοκολάτα και ταχίνι

Υλικά:
  • 100 γρ. κουβερτούρα
  • 100 γρ. δάκρυα μαύρης σοκολάτας ή ψιλοκομμένη σοκολάτα
  • 150 γρ. αλεύρι
  • 150 γρ. χυμό πορτοκάλι σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γρ. ταχίνι
  • 150 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 50 γρ. κονιάκ ή ρούμι ή χυμό πορτοκαλιού
  • 1/2 κ.γ. μπεϊκιν
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 1 ακέρωτο πορτοκάλι (ξύσμα)
Εκτέλεση:
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. 
  2. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό μέχρι τη μέση και αφήνουμε να πάρει βράση. 
  3. Λιώνουμε την κουβερτούρα με τη μέθοδο μπαιν-μαρι και παράλληλα σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα το αλεύρι, το μπέϊκιν, τη κανέλα, το χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα, το ταχίνι, την άχνη ζάχαρη και το κονιάκ.
  4. Ενσωματώνουμε τα δυο μείγματα και αφήνουμε να παγώσει η σοκολάτα για 5 λεπτά για να μην λιώσουν στην συνέχεια τα δάκρυα σοκολάτας. 
  5. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα δάκρυα σοκολάτας και ανακατεύουμε. 
  6. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί διαμέτρου 25x30, αλείφουμε λίγο ηλιέλαιο και μετά πασπαλίζουμε με αλεύρι για να μην μας κολλήσει το γλυκό. 
  7. Ρίχνουμε το μείγμα μας στο ταψί και ψήνουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει ένα μαχαίρι από τη μέση του γλυκού καθαρό.
ΜΗ ΤΟ ΨΗΣΕΤΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ 20 ΛΕΠΤΑ, ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟ ΨΗΝΕΤΕ ΤΟΣΟ ΑΦΥΔΑΤΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ!
ΕΑΝ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ ΜΑΛΑΚΟ ΜΕΣΑ ΨΗΣΤΕ ΤΟ ΜΟΝΟ ΓΙΑ 15 ΛΕΠΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.