Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Γάλα καρύδας (Coconut milk)


Υλικά:

400 ml (1 κονσέρβα γάλα καρύδας)
600 ml φιλτραρισμένο βραστό νερό


Παρασκεύη:


Α. Βράζουμε το νερό.

Β. Ανοίγουμε την κονσέρβα και ρίχνουμε το περιεχόμενο της σε ένα μπωλ.

Γ. Ρίχνουμε το καυτό νερό μέσα στο μπωλ με το γαλα καρύδας και το ανακατεύουμε για να διαλυθεί.

Δ. Το εμφιαλώνουμε σε ένα μπουκάλι και μόλις κρυώσει το βάζουμε στο ψυγείο.

* Μπορείτε να φτιάξετε ωραία ζεστή σοκολάτα με αυτό ή ρυζόγαλο ή πολλές άλλες νόστιμες συνταγές.

* Κατα την εμφιάλωση μπορείτε να βάλετε και 1-2 κ.γ. γλυκαντικό της αρεσκείας σας, ζάχαρη, σιρόπι αγαύης ή στέβια, κάποιο αρωματικό δεν χρειάζεται, γιατί έχει αυτή την υπέροχη μυρωδιά καρύδας που θυμίζει εξωτικό νησί.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.