- φύλλο κρούστας, με ελαιόλαδο
Για τη γέμιση:
- 1 κούπα σιμιγδάλι
- ¾ κούπα ζάχαρη
- 3 μαστίχας, λιωμένες με 1 κ.γ. ζάχαρη (ή χρησιμοποιήστε 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού)
- 250 ml γάλα καρύδας
- 2 κούπες νερό
- 2 κ.σ. ανθόνερο (προαιρετικά)
- 1 κ.σ. μαργαρίνη ή λάδι καρύδας
Οδηγίες :
- Βάλτε το νερό, το γάλα, μαζί με ζάχαρη, μαστίχα, βανίλια και τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει χλιαρό και διαλυθει η ζάχαρη.
- Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και αρχίζουμε την ανάμειξη με ένα χτυπητήρι μέχρι να πήξει.
- Ανακατεύουμε μέσα τη μαργαρίνη και το ανθόνερο μέχρι να πήξει η κρέμα.
- Αδειάζετε την κρέμα σε ένα ταψί ή μεγάλο μπολ, έτσι ώστε η κρέμα να μην είναι μεγαλύτερη από το 1 cm.
- Καλύψτε με μεμβράνη και το αφήνουμε μέχρι η κρέμα να κρυώσει.
- Ανοίγουμε τη ζύμη(το φύλλο), κόψτε ένα κομμάτι κρέμα και διπλώστε την μέσα στο φύλλο. Τοποθετήστε σε ένα καλά λαδωμένο ταψί.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ο C και ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
- Σερβίρετε όσο είναι ακόμα ζεστά μέρη πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη και κανέλα από πάνω.
http://kopiaste.wordpress.com/2011/04/09/bougatsa-nistisimi-vegan/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.