Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Μπουγάτσα με γάλα καρύδας


Συστατικά :

  • φύλλο κρούστας, με ελαιόλαδο

Για τη γέμιση:

  • 1 κούπα σιμιγδάλι
  • ¾ κούπα ζάχαρη
  • 3 μαστίχας, λιωμένες με 1 κ.γ. ζάχαρη (ή χρησιμοποιήστε 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού)
  • 250 ml γάλα καρύδας
  • 2 κούπες νερό
  • 2 κ.σ. ανθόνερο (προαιρετικά)
  • 1 κ.σ. μαργαρίνη ή λάδι καρύδας

Οδηγίες :

  1. Βάλτε το νερό, το γάλα, μαζί με ζάχαρη, μαστίχα, βανίλια και τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει χλιαρό και διαλυθει η ζάχαρη. 
  2. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και αρχίζουμε την ανάμειξη με ένα χτυπητήρι μέχρι να πήξει. 
  3. Ανακατεύουμε μέσα τη μαργαρίνη και το ανθόνερο μέχρι να πήξει η κρέμα.
  4. Αδειάζετε την κρέμα σε ένα ταψί ή μεγάλο μπολ, έτσι ώστε η κρέμα να μην είναι μεγαλύτερη από το 1 cm. 
  5. Καλύψτε με μεμβράνη και το αφήνουμε μέχρι η κρέμα να κρυώσει.
  6. Ανοίγουμε τη ζύμη(το φύλλο), κόψτε ένα κομμάτι κρέμα και διπλώστε την μέσα στο φύλλο. Τοποθετήστε σε ένα καλά λαδωμένο ταψί.
  7. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ο C και ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
  8. Σερβίρετε όσο είναι ακόμα ζεστά μέρη πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη και κανέλα από πάνω.

http://kopiaste.wordpress.com/2011/04/09/bougatsa-nistisimi-vegan/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.