Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Γάλα ροβίτσας (Mung bean milk 豆汁 )

Γάλα ροβίτσας (Mung bean milk)
Συστατικά:

  • 50 g  ροβίτσα (πράσινο mung bean)
  • 300 ml βραστό νερό
  • 1 κ.σ. σιρόπι αγαύης ή σφενδάμου ή ζάχαρη
  • 1 μικρό κομματάκι πιπερόριζας (τζίντζερ)
  • 1 λεμονόχορτο (Προαιρετικά, εαν δεν βρείτε μπορείτε να βάλετε λίγο ξύσμα λεμονιού)


Πώς να κάνετε:

1. Μουλιάστε την ροβίτσα για μιά νύκτα και την επομεη στραγγίξτε την.

2. Πολτοποιήστε τα πράσινα φασολάκια μαζί με το καυτό νερό μέχρι να μαλακώσει.

3. Ρίξτε το σε μια κατσαρόλα προσθέστε το γλυκαντικό και τις αρωματικές ύλες και αφήστε το να βράσει για περίπου 4-8 λεπτά.

4. Ετοιμάζουμε ένα σουρωτήρι με τουλουπάνι. Από κάτω του βάζουμε κάποια γαβάθα για να μαζέψουμε το γάλα μας.
Όταν βράσει το αφήνουμε να κρυώσει για λίγο και μετά ρίχνουμε το γάλα στο τουλουπάνι. Μαζεύουμε τις άκρες του και πιέζουμε για να βγάλουμε όσο περισσότερο γάλα μπορούμε.
Το εμφιαλώνουμε, το αφήνουμε να κρυώσει εαν καίει και το τοποθετούμε στο ψυγείο.

5. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό ή κρύο.

http://www.bubblews.com/news/697532-how-to-make-mung-bean-milk

* Μπορείτε εαν θέλετε να χρησιμοποιήσετε την ίδια συνταγή για γάλα σόγιας , μόνο που αντί για σόγια να βάλετε ροβίτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.