Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Γάλα καρυδιού (Walnut milk)

ΡΟΦΗΜΑ ΚΑΡΥΔΙΟΥ
Υλικά:

1 κουπα καρύδια
3 κουπες νερο
Γλυκαντικό προαιρετικά (σιρόπι αγαύης ή ζάχαρη ή στέβια κ.α.)
Αρωματική ύλη προαιρετική (κανέλα ή κάκαο ή βανίλια)


Παρασκεύη:
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αμύγδαλα με 1 κούπα νερό και τα αφήνουμε από 8 έως 12 ώρες σε δροσερό μέρος να μουλιάσουν (κατα προτίμηση στο ψυγείο) ή σε ένα δροσερό ντουλάπι.

Την επόμενη μέρα στραγγίζουμε το νερό από τα καρύδια και τα βάζουμε στο μπλέντερ. 
Προσθέτουμε 3 κούπες νερό και τα πολτοποιούμε στην υψηλή ταχύτητα.

 Με ένα τουλπάνι σουρώνουμε το γάλα και το πιέζουμε καλά να βγάλει όλο το υγρό. Αποθηκεύουμε το γάλα σε ένα μπουκάλι και το διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι 4 ημέρες περίπου.


* Είναι τόσο απλό και γρήγορο - και μια θαυμάσια πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων.
Είναι ωραίο και κρεμώδες. 
Απολαύστε στα δημητριακά και ως εναλλακτική λύση στις συνταγές στα γάλατα γαλακτοκομικά προϊόντα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.