Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Πρασοκρεμμυδομανιταρόπιτα


ΥΛΙΚΑ:
  • ΕΝΑΜΙΣΗ ΚΙΛΟ ΠΡΑΣΑ
  • 1 ΚΙΛΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
  • ΜΙΣΟ ΚΙΛΟ ΣΠΑΝΑΚΙ
  • ΜΙΑ ΚΟΥΠΑ (ΤΣΑΓΙΟΥ) ΡΥΖΙ
  • 1/2 ΚΙΛΟ ΦΥΤΙΚΟ ΤΥΡΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ (ΠΧ Viofast ή εβλογημένο)
  • 350γρ. ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
  • ΜΙΣΟ ΚΙΛΟ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ
  • ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ, ΚΑΝΕΛΛΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Καθαρίζουμε πολύ καλά τα πράσα και τα κόβουμε ροδέλες, καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε στη μέση και μετά σε φέτες, πλένουμε και κόβουμε και το σπανάκι. Τα βάζουμε μαζί σε μια μεγάλη κατσαρόλα με τρία δάχτυλα νερό (μέσα στην κατσαρόλα) να σιγοβράσουν για είκοσι λεπτάκια.

(ενδιάμεσα ανακατεύουμε και κοιτάζουμε αν έχουν πιει τα υγρά), προς το τέλος βάζουμε τα μανιτάρια και το ρύζι, αλάτι, πιπέρι και μισό κουταλάκι κανέλλα τριμμένη. Μόλις πιει τα υγρά όλα βάζουμε λαδάκι περίπου μισό ποτήρι νερού και ανακατεύουμε για 3 λεπτάκια, σβήνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε.

Στο μεγάλο τετράγωνο ταψί της κουζίνας λαδώνουμε και στρώνουμε τα μισά περίπου φύλλα, προσθέτουμε το μισό μείγμα από την κατσαρόλα, ξαναστρώνουμε 1-2 φύλλα και βάζουμε και το υπόλοιπο μείγμα.

Ρίχνουμε το τυρί να πάει παντού και τέλος στρώνουμε – λαδώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα!!!

Την χαράζουμε….και καλή επιτυχία!!!

Χρόνος ψησίματος: 30-40 λεπτά στους 180 με αέρα!!!!

(ανάλογα την κουζίνας)

http://kidmama.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.