Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου 2013

Τσίζκεϊκ με απαλή κρέμα απο ανακάρδια (Raw)

Τσιζκέικ με απαλή κρέμα απο ανακάρδια (cashews)
Προετοιμασία: 15 λεπτά
Παρασκεύη: 15 λεπτά
Μερίδες: 10

Η βάση αυτού του cheesecake γίνεται με αλεσμένα αμύγδαλα, εκχύλισμα βανίλιας και σιρόπι αγαύης, ενώ η σύνθεση του cheesecake γίνεται με κάσιους εκχύλισμα λεμoνιου και λάδι καρύδας για μια κρεμώδη, παχύρρευστη υφή.

Υλικά:

Υλικά για την βάση:
  • 3 κούπες αλεσμένα αμύγδαλα (750ml) (ή πεκάνς)
  • 1/2 κούπα lacuma σε σκόνη (προαιρετικά ή αμύγδαλα) 
  • 1/2 κούπα σιρόπι αγαύης, 
  • 2 κ.σ. λιωμένο λάδι καρύδας, 
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας και 
  • 1 πρέζα αλάτι 
Υλικά για την κρέμα:
  • 3 κούπες κάσιους (μουλιασμένα κατα προτίμηση αποβραδίς στο ψυγείο) 
  • 1 κούπα φιλτραρισμένο νερό, 
  • 1 κούπα χυμό λεμονιού, 
  • 1 κούπα σιρόπι αγαύης, 
  • 1 κ.σ. λάδι καρύδας, 
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας και
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα λεμονιού (εαν δεν έχετε βάλτε ξύσμα φλούδας ενός βιολογικού λεμονιού) 
Βήμα 1:
Κάντε τη Βάση:
Προσθέστε
3 κούπες αλεσμένα αμύγδαλα,
1/2 κούπα lacuma σε σκόνη,
1/2 κούπα σιρόπι αγαύης,
2 κ.σ. λιωμένο λάδι καρύδας,
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας και
μια πρέζα αλάτι σε έναν επεξεργαστή τροφίμων.
Επεξεργαστείτε μέχρι να έχετε ένα ωραίο, κολλώδες μίγμα.
Πατήστε το μείγμα ελαφρά κάτω στη φόρμα σας για να διαμορφώσετε τη βάση του μπισκότου.

Βήμα 2:
Κάντε το μείγμα Cheesecake:
Προσθέστε
3 κούπες κάσιους,
1 κούπα φιλτραρισμένο νερό,
1 κούπα χυμό λεμονιού,
1 κούπα σιρόπι αγαύης,
1 κ.σ. λάδι καρύδας,
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας και
1 κ.σ. εκχύλισμα λεμονιού.
Προσθέσετε σε ένα μπλέντερ και ανακατέψτε μέχρι να είναι πραγματικά κρεμώδες. Για έξτρα απαλότητα και για να είναι πιο κρεμώδης η κρέμα,
ενυδατώστε τα ανακάρδια για μισή ώρα πριν από τη χρήση.

Βήμα 3:
Τοποθετήστε το στο ψυγείο:
Ρίχνουμε την κρέμα επάνω στη βάση.
Πιέστε τη βάση της φόρμας (ή ταψιού) σας στο τραπέζι για να αφαιρέσετε τυχόν φυσαλίδες.
Τοποθετήστε στο ψυγείο για 2-3 ώρες για να στερεοποιηθεί.
Αφαιρέστε το cheesecake σας από το ψυγείο περίπου 10 λεπτά πριν το φάτε για να έχει η κρέμα μια πιο κρεμώδη υφή, και σερβίρετε το με την μαρμελάδα της αρεσκείας σας.

http://www.videojug.com/film/how-to-make-vegan-cheesecake\

Μια άλλη εκδοχή για την βάση είναι πολτοποιημένο μείγμα στο μούλτι απο τα εξής 3 υλικά:
  • 2 κούπες ωμά πεκάν ή αμύγδαλα (500 mL)
  • 1/4 κούπα ψιλοκομμένοι μαλακοί χωρίς κουκούτσι χουρμάδες (60 mL) 
  • 1/2 κ.γ. αλάτι θαλασσινό (2 mL) 
http://glutenfreerecipebox.com/raw-vegan-gluten-free-cheesecake-cashew/

* Για να βγει η κρέμα πιο κρεμώδης μουλιάστε τα ανακάρδια σε 2 λίτρα νερό για 1 ώρα, κατόπιν στραγγίξτε και ξεπλύνετε με κρύο νερό μέχρις ότου το νερό να τρέχει καθαρό.

Για να ελέγξετε αν το τσιζκέικ είναι παγωμένο τοποθετήστε μια οδοντογλυφίδα και εαν βγαίνει καθαρή τότε το τζισκεικ είναι έτοιμο για να αποψυχθεί.

** Για βάση μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τριμμένα μπισκότα ολικής άλεσης  (digestive) εαν δεν έχετε δυσανεξία στην γλουτένη και θέλτε κάτι πιο γρήγορο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.