Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Γάλα ταχινιού (Tahini Milk)

Γάλα ταχινιού (Tahini Milk)
  • 120 ml ή 1/2 κούπα ψημμένο ή ωμό ταχίνι 
  • 3-4 κούπες φιλτραρισμένο νερό (ανάλογα πόσο παχύρευστο το θέλετε)
  • 3-4 χουρμάδες χωρίς κουκούτσι, εμποτισμένοι σε ζεστό νερό για περίπου 30 λεπτά ή στέβια ή 70-100 γρ. σταφίδες ή άλλο γλυκαντικό της προτίμησης σας, πχ 1-2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή άλλο αρωματικό (προαιρετικά)
Παρασκεύη:
  1. Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ για 1-2 λεπτά.
  2. Στραγγίξτε και εμφιαλώστε.
Συμβουλές:
-   Το πόσο λευκό ή όχι θα είναι το γάλα εξαρτάται απο το πόσο σκούρο ή λευκό είναι το ταχίνι, εαν βρείτε ταχίνι απο αποφλοιωμένο σησάμι τότε αυτό είναι πιο λευκό.
-   Εαν σας βγει πιο παχύρευστο απο ότι θέλετε μπορείτε να το αραιώσετε με νερό.




Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.