Συστατικά:
Μέθοδος
- 500 γραμμάρια μαύρα φασόλια σόγιας (εμποτισμένο νυκτί)
- Αρωματικό της αρεσκείας σας (πχ βανίλια)
- 2,5 λίτρα νερό
- Ζάχαρη για γεύση ή άλλο γλυκαντικό
Μέθοδος
- Στραγγίστε τα φασόλια σόγιας και βάλτε τα σε ένα μπλέντερ, προσθέστε όσο νερό χρειάζεται για να καλύψει τα φασόλια και πολτοποιήστε τα για 2 λεπτά περίπου.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ ή κατσαρόλα και προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό.
- Στραγγίζουμε το γάλα για να διαχωριστεί ο πολτός με μια λεπτή μουσελίνα.
- Τοποθετήστε το στραγγισμένο γάλα σόγιας σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το αρωματικό της επιλογής μας και το σιγοβράζουμε για 8-10 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία.
- Ανακατεύετε συχνά το γάλα για να μην καεί.
- Σβήστε τη φωτιά αμέσως μόλις βράσει και αφήνεται να κρυώσει.
- Μπορείτε είτε να επιλέξετε να προσθέσετε τη ζάχαρη τώρα, να ανακατέψετε και να το εμφιαλώσετε.
- Σερβίρετε το ζεστό ή κρύο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.