Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Γάλα μαύρης σόγιας (Black Soybean Milk)

Συστατικά:

  • 500 γραμμάρια μαύρα φασόλια σόγιας (εμποτισμένο νυκτί)
  • Αρωματικό της αρεσκείας σας (πχ βανίλια)
  • 2,5 λίτρα νερό
  • Ζάχαρη για γεύση ή άλλο γλυκαντικό








Μέθοδος
  1. Στραγγίστε τα φασόλια σόγιας και βάλτε τα σε ένα μπλέντερ, προσθέστε όσο νερό χρειάζεται για να καλύψει τα φασόλια και πολτοποιήστε τα για 2 λεπτά περίπου.
  2. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ ή κατσαρόλα και προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό. 
  3. Στραγγίζουμε το γάλα για να διαχωριστεί ο πολτός με μια λεπτή μουσελίνα.
  4. Τοποθετήστε το στραγγισμένο γάλα σόγιας σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το αρωματικό της επιλογής μας και το σιγοβράζουμε για 8-10 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία.
  5. Ανακατεύετε συχνά το γάλα για να μην καεί.
  6. Σβήστε τη φωτιά αμέσως μόλις βράσει και αφήνεται να κρυώσει.
  7. Μπορείτε είτε να επιλέξετε να προσθέσετε τη ζάχαρη τώρα, να ανακατέψετε και να το εμφιαλώσετε.
  8. Σερβίρετε το ζεστό ή κρύο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.