Αυτό το πιάτο είναι ένα νόστιμο και θρεπτικό πιάτο με υψηλό ποσοστο πρωτεΐνης.
(Κάνει 4 Μερίδες (κούπες) )
ΥΛΙΚΑ:
- 1 κούπα ωμή κινόα
- 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 μικρή πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδον
- 240 ml πελτέ ντομάτας
- 2 1/2 κούπες νερό
- 1 κουταλάκι του γλυκού τσίλι σε σκόνη
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- 1 τομάτα σε κύβους (προαιρετικά) και 1 πρέζα αλάτι
- 1 μικρό κομματάκι πιπερόριζα (προαιρετικά)
- 1 πρέζα κανέλα (προαιρετικά)
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδον σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια-υψηλή θερμότητα.
- Ανακατέψτε το κινόα, το κρεμμύδι, το σκόρδο και πράσινη πιπεριά.
- Μαγειρέψτε και ανακατέψτε 5 έως 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι, και η κινόα έχει καβουρντιστεί ελαφρά.
- Ανακατεύετε τη σάλτσα ντομάτας και το νερό, τότε προσθέτετε την σκόνη τσίλι, σκόρδο σε σκόνη, και το κύμινο.
- Φέρετε σε βρασμό, στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή, το καλύπτετε, και σιγοβράζουμε μέχρι η quinoa να είναι μαλακή και το υγρό να έχει απορροφηθεί, περίπου 30 λεπτά.
- Ανακατεύετε την κινόα περιστασιακά καθώς μαγειρεύεται.
- Θυμίζει μεξικάνικο γεύμα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως γέμιση σε burritos.
- Μπορείτε να καβουρντίσετε και σπόρους κύμινου μαζί με το κρεμμύδι και την κινόα ή και να προσθέσετε λίγα μανιτάρια ψιλοκομμένα ή άλλο λαχανικό.

http://www.yummly.com/recipe/external/Spanish_style-Quinoa-Allrecipes
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.