Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Μεσογειακή Κινόα (εσπανιόλα)


Αυτό το πιάτο είναι ένα νόστιμο και θρεπτικό πιάτο με υψηλό ποσοστο πρωτεΐνης.

(Κάνει 4 Μερίδες (κούπες) )

ΥΛΙΚΑ:
  • 1 κούπα ωμή κινόα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 μικρή πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδον
  • 240 ml πελτέ ντομάτας
  • 2 1/2 κούπες νερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τσίλι σε σκόνη
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1 τομάτα σε κύβους (προαιρετικά) και 1 πρέζα αλάτι
  • 1 μικρό κομματάκι πιπερόριζα (προαιρετικά)
  • 1 πρέζα κανέλα (προαιρετικά)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:
  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδον σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια-υψηλή θερμότητα. 
  2. Ανακατέψτε το κινόα, το κρεμμύδι, το σκόρδο και πράσινη πιπεριά. 
  3. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε 5 έως 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι, και η κινόα έχει καβουρντιστεί ελαφρά.
  4. Ανακατεύετε τη σάλτσα ντομάτας και το νερό, τότε προσθέτετε την σκόνη τσίλι, σκόρδο σε σκόνη, και το κύμινο. 
  5. Φέρετε σε βρασμό, στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή, το καλύπτετε, και σιγοβράζουμε μέχρι η quinoa να είναι μαλακή και το υγρό να έχει απορροφηθεί, περίπου 30 λεπτά. 
  6. Ανακατεύετε την κινόα περιστασιακά καθώς μαγειρεύεται.
- Θυμίζει μεξικάνικο γεύμα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως γέμιση σε burritos.
- Μπορείτε να καβουρντίσετε και σπόρους κύμινου μαζί με το κρεμμύδι και την κινόα ή και να προσθέσετε λίγα μανιτάρια ψιλοκομμένα ή άλλο λαχανικό.








http://www.yummly.com/recipe/external/Spanish_style-Quinoa-Allrecipes
       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.