Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Kέικ με κανελογαρύφαλο μοσχοκάρυδο καρύδια σταφίδες και σοκολάτα



Υλικά συνταγής
  • 1/2 κούπα σπορέλαιο 
  • 3/4 κουπα χυμό από φρέσκο πορτοκάλι 
  • 1/4 κουπα νερό 
  • 2 κ.σ κονιάκ 
  • 2 κουπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 1 κουπα μαύρη ζάχαρη 
  • 1 κ. γ. κανέλα 
  • 1/4 κ.γ μοσχοκάρυδο 
  • 1/4 κ.γ. γαρύφαλλο 
  • 1 κ.σ σόδα μαγειρική 
  • 1 πορτοκάλι (το ξύσμα του)
  • 1 κουπα σταγόνες κουβερτούρας 
  • 1 κουπα καρύδι ψιλοκομένο 
  • 1 κουπα σταφίδες
Εκτέλεση

  1. Σε μπολ ανακατεύουμε όλα τα υγρά. 
  2. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά. 
  3. Προσθέτουμε μέσα στα τα στερεά τα υγρά και με κουτάλι ανακατεύουμε. 
  4. Τέλος προσθέτουμε κουβερτούρα καρύδια και σταφίδες. 
  5. Αδειάζουμε σε καλά λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα ή σε ταψάκι. 
  6. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170C αντιστάσεις για μια ώρα περίπου. 
Συμβουλές:
Ελέγχουμε με το μαχαίρι αν έχει ψηθεί.
Δεν ανοίγουμε την πόρτα του φούρνου τα πρώτα 45" γιατί θα κάτσει ο όγκος του.
Αφήνουμε να κρυώσει.
Ξεφορμάρεται δύσκολα.
Την επόμενη μέρα είναι ακόμα πιο νόστιμο.


Mερίδες: 10
Χρόνος Προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 60 λεπτά

http://www.argiro.gr/Recipes/Νηστίσιμες/νηστίσιμο-κέικ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.