Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Κροκέτες με πολέντα και ρεβίθια


  • 1 κούπα πολέντα
  • 1 κούπα βρασμένα ρεβίθια
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κ.γ. κάρυ
  • 1 κ.γ. κόλιανδρο
  • λάδι, αλάτι


→ Βράζουμε την πολέντα σύμφωνα με τις οδηγίες και την αφήνουμε να κρυώσει. (η βασική συνταγή για πολέντα εδώ)

Λιώνουμε τα ρεβίθια, να γίνουν πολτός και τα βάζουμε σε ένα μπωλ.

Προσθέτουμε στο μπωλ το κρεμμύδι λιωμμένο, την πολέντα και τα υπόλοιπα υλικά.

Ζυμώνουμε μερικά λεπτά και σχηματίζουμε κροκέτες. Τις βάζουμε σε λαδόκολλα και τις ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν. Εναλλακτικά μπορούμε να τις περάσουμε από το τηγάνι με λίγο λαδάκι.

Πολύ απλές και νόστιμες, finger food, μπορούν να μπουν και σε μπαγκέτα/σάντουιτς και ταιριάζουν πολύ με σος μουστάρδας.

Καλή επιτυχία!
365vegandays

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.