Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Θρακιώτικο λαχανόρυζο με σταφίδες και αμύγδαλα

Θρακιώτικο λαχανόρυζο με σταφίδες και αμύγδαλα
ΥΛΙΚΑ:
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κούπα κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • 3 1/2 κούπα πλυμένο και αραιά τεμαχισμένο πράσινο λάχανο
  • 1 κονσέρβα ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 3 κούπες νερό
  • 1 κούπα ρύζι σε κόκκους μακρούς
  • ½ κούπα αμύγδαλα
  • 1/4 κ.γ. Κανέλλα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 
  • Αλάτι
  • ½ κούπα σκούρες σταφίδες χωρίς κουκούτσια
  • 1 καρότο σε φέτες (προαιρετικά)
  • 1 κύβος λαχανικών (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  1. Σε μια βαριά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο. 
  2. Προσθέτουμε το λάχανο και σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν ημιδιάφανα, 3 έως 5 λεπτά. 
  3. Προσθέτουμε τις ντομάτες. 
  4. Μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε το ρύζι, τις σταφίδες, την κανέλλα και το αλάτι. 
  5. Προσθέτουμε το νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε τοποθετώντας το καπάκι στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε συχνά μέχρι να απορροφηθεί το υγρό και το ρύζι έχει μαγειρευτεί. 
  6. Όταν το ρύζι είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέτουμε τα αμύγδαλα στην κατσαρόλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.