Θρακιώτικο λαχανόρυζο με σταφίδες και αμύγδαλα
ΥΛΙΚΑ:- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κούπα κρεμμύδι χοντροκομμένο
- 3 1/2 κούπα πλυμένο και αραιά τεμαχισμένο πράσινο λάχανο
- 1 κονσέρβα ψιλοκομμένες ντομάτες
- 3 κούπες νερό
- 1 κούπα ρύζι σε κόκκους μακρούς
- ½ κούπα αμύγδαλα
- 1/4 κ.γ. Κανέλλα
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- ½ κούπα σκούρες σταφίδες χωρίς κουκούτσια
- 1 καρότο σε φέτες (προαιρετικά)
- 1 κύβος λαχανικών (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Σε μια βαριά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο.
- Προσθέτουμε το λάχανο και σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν ημιδιάφανα, 3 έως 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες.
- Μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε το ρύζι, τις σταφίδες, την κανέλλα και το αλάτι.
- Προσθέτουμε το νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε τοποθετώντας το καπάκι στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε συχνά μέχρι να απορροφηθεί το υγρό και το ρύζι έχει μαγειρευτεί.
- Όταν το ρύζι είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέτουμε τα αμύγδαλα στην κατσαρόλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.