Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Πισία με πατάτα

Πισία (Πιροσκί) με γέμιση πατάτας
  • Για την ζύμη
  • 750 γρ. αλεύρι (περίπου 6 κούπες)
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 1 1/2 κούπα χλιαρό νερό
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Για την γέμιση πατάτας
  • 4-5 πατάτες βρασμένες και πολτοποιημένες (ή 1 φακελάκι έτοιμο πουρέ)
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • ρίγανη και μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)

Πώς το κάνουμε:



1) Ζυμώνουμε όλα τα υλικά καλά μέχρι να γίνει μία ζύμη μαλακή χωρίς να κολλάει στα χέρια.


2) Αφήνουμε την ζύμη σκεπασμένη με μία πετσέτα να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα.


3) Παίρνουμε ένα μπαλάκι σε μέγεθος καρυδιού και το ανοίγουμε σε στρόγγυλο λεπτό φύλλο.


4) Βάζουμε μια κουταλιά γέμιση και διπλώνουμε σε μισοφέγγαρο. Κλείνουμε τις άκρες με την βοήθεια ενός πιρουνιού.


5) Τρυπάμε την επιφάνεια τους με το πιρούνι για να φουσκώσουν ομοιόμορφα στο τηγάνισμα.


6) Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
Τα τοποθετούμε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθούν τυχόν λάδια.

Λίγα μυστικά ακόμα
Τρώγονται ζεστά ή κρύα, είναι το ίδιο νόστιμα.
Μπορείτε να τα φτιάξετε και χωρίς μαγιά για πιο τραγανό αποτέλεσμα.

Διαβάστε περισότερο: Αφράτα πισία http://www.sintagespareas.gr/sintages/afrata-pisia.html#ixzz25g9JNZSy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.