Υλικά
- 4 κ.σ. ταχίνι
- 1-2 μικρές σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες ή σκόρδο σε σκόνη
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 2 κ.σ. νερό
- Λίγο αλάτι
- 1 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο (προαιρετικά)
- 2 κ.σ. ψιλοκομένο μαϊντανό ή δυόσμο ή άλλο πράσινο μυρωδικό (προαιρετικά)
- Σε ένα μικρό μπωλ διαλύουμε το ταχίνι στο χυμό λεμονιού.
- Ανακατεύουμε καλά να πήξει και προσθέτουμε το σκόρδο και το αλάτι.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό να αραιώσει λίγο η σάλτσα ταχινιού και ανακατεύουμε προσθέτοντας τέλος και τον μαϊντανό.
- Μπορείτε να το διαλύσετε με ένα κουτάλι ή ένα μούλτι.
- Αυτή η σως ταιριάζει υπέροχα με φαλάφελ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.