Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Σώς από ταχίνι


Υλικά
  • 4 κ.σ. ταχίνι
  • 1-2 μικρές σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες ή σκόρδο σε σκόνη
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 2 κ.σ. νερό
  • Λίγο αλάτι
  • 1 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο (προαιρετικά) 
  • 2 κ.σ. ψιλοκομένο μαϊντανό ή δυόσμο ή άλλο πράσινο μυρωδικό (προαιρετικά)
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μικρό μπωλ διαλύουμε το ταχίνι στο χυμό λεμονιού. 
  2. Ανακατεύουμε καλά να πήξει και προσθέτουμε το σκόρδο και το αλάτι.
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό να αραιώσει λίγο η σάλτσα ταχινιού και ανακατεύουμε προσθέτοντας τέλος και τον μαϊντανό.
- Μπορείτε να το διαλύσετε με ένα κουτάλι ή ένα μούλτι.
- Αυτή η σως ταιριάζει υπέροχα με φαλάφελ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.