Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Γάλα φυστικιού (peanut milk)







ΓΑΛΑ ΑΡΑΧΙΣ (Γάλα αραχίδας -αράπικου φυστικιού- )


Υλικά:

2 κούπες ανάλατα φιστίκια
3 κούπες φιλτραρισμένο νερό
1 πρέζα αλάτι της θάλασσας (προαιρετικά)
βανίλια ή γλυκαντικό της επιλογής σας (προαιρετικά)


Οδηγίες:

Βήμα 1: Μουλιάστε μιά κούπα φιστίκια σε νερό για τουλάχιστον πέντε ώρες.

Βήμα 2: Στραγγίστε τα και τοποθετήστε τα στο μπλέντερ με περίπου τέσσερεις κούπες νερό.

Βήμα 3: Πολτοποιήστε σε υψηλή ταχύτητα έως ότου δεν βλέπετε πια κομμάτια φυστικιού.

Βήμα 4: Στραγγίξτε το γάλα. Εμφιαλώστε το ρόφημα σε ένα καθαρό δοχείο.

* Φυλάσεται στο ψυγείο, καταναλώστε το εντός λίγων ημερών.

** Δώστε ένα καλό κούνημα πριν από κάθε χρήση, καθώς ο διαχωρισμός θα συμβεί.

*** Εαν χρησιμοποιήσετε αλατισμένα φιστίκια ξεπλύνετε τα καλά πριν την χρήση, ή αγοράστε ανάλατα ωμά φιστίκια.

http://anunrefinedvegan.com/2012/10/02/peanut-milk-meal/

**** Εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε 1 κ.σ. φυστικοβούτυρο για κάθε 1 κούπα νερό και να φτιάξετε γρήγορο και εύκολο φυστικόγαλα...








  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.