Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Γάλα βραζιλιάνικου καρύου (Brazil nut milk)

Υλικά:

  • 1 κούπα καρύδια Βραζιλίας (το μούλιασμα είναι προαιρετικό απο 1-3 ώρες)
  • 4 κούπες φιλτραρισμένο νερό
  • 4 χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
  • 1 πρέζα θαλασσινό αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας



1. Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα υψηλής μπλέντερ και ανακατέψτε τα μέχρι να γίνουν εντελώς λεία.

2. Τοποθετήστε μουσελίνα / τυρί πανί πάνω από ένα σουρωτήρι και τοποθετήστε επάνω της ένα μεγάλο μπολ.

3. Ρίχνουμε το υγρό πάνω στο πανί, στη συνέχεια, τραβήξτε προς τα πάνω όλα τα άκρα για να αποσπάσουν όσο το δυνατόν περισσότερο υγρό.
Εάν χρησιμοποιείτε ένα γλυκαντικό προσθέστε το τώρα.
Σερβίρετε αμέσως ή φυλάξτε το στο ψυγείο μέχρι να είναι έτοιμα για χρήση.
Θα κρατήσει φρέσκο για 2-3 ημέρες περίπου.

Το γάλα μπορεί να διαχωριστεί καθώς κάθεται, απλά δώστε μια γρήγορη ανακίνηση της φιάλης. Ανακατέψτε ή ανακινήστε και είναι έτοιμο.
Μην πετάξετε το πολτό απο τα καρύδια.
Αποθήκευστε το για χρήση σε συνταγές όπως κέικ ή όπως θέλετε.

Απολαύστε το!

Τα υψηλά επίπεδα σεληνίου στο αίμα μπορεί να οδηγήσουν σε μια κατάσταση που ονομάζεται selenosis, καλλύτερα να μην πίνετε συχνά γάλα απο βραζιλίανικα καρύδια αλλά να το κάνετε πιο σπάνια.
http://en.wikipedia.org/wiki/Selenium

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.