Υλικά:
- 100 γρ. νούντλς σπασμένα
- 1 χούφτα σπανάκι ψιλοκομμένο
- 2 ντομάτες κομμένες σε κύβους
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο θρυμματισμένες
- 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
- 1 κ.γ. Garam masala (ασιατικό μείγμα μπαχαρικών)
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
- 1 κ.γ. τσίλι σε σκόνη ή 1 κ.σ. γλυκιά πάπρικα
- 1 κ.γ. κάρι σε σκόνη
- 1/2 κ.γ. κουρκούμη
- πιπέρι
- αλάτι
- 2 μισοβρασμένες πατάτες σε κύβους (προαιρετικά)
- 1 κούπα ψιλοκομένα λαχανικά όπως κουνουπίδι, μπρόκολο, μανιτάρια, καρότα, λάχανο, καλαμπόκι, φρέσκο κρεμμυδάκι (προαιρετικά)
- 1/2 κ.σ. πάστα καυτερής πιπεριάς (προαιρετικά)
- Φρέσκα φύλλα κόλιανδρου (προαιρετικά)
- Χυμος απο 1 λάιμ (προαιρετικά)
1. Βράζουμε τις πατάτες μέχρι να είναι σχεδόν μαλακές
2. Εν τω μεταξύ, σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι, το τζίντζερ και το σκόρδο περίπου 1 λεπτό (μέχρι να γίνει διάφανο)
3. Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα μπαχαρικά και τα τηγανίζουμε περίπου 1 λεπτό ή μέχρι να αναδυθεί το άρωμα από τα μπαχαρικά.
4. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τσίλι και πατάτες, καθώς και όλα τα λαχανικά εκτός από λάχανο και το σπανάκι και τηγανίζουμε για περίπου ένα λεπτό.
5. Προσθέστε το ζωμό λαχανικών και αφήνουμε να πάρει βράση, μαγειρεύουμε για 2 λεπτά.
6. Στο τέλος, προσθέτουμε τα ζυμαρικά και βράζουμε για 2 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
7. Εαν θέλετε πασπαλίστε με κάρυ, αλάτι, πιπέρι και σάλτσα σόγιας για γεύση.
8. Προσθέστε το λάχανο και το σπανάκι και βράστε άλλο ένα λεπτό
9. Γαρνίρουμε με φρέσκο κόλιανδρο και προσθέστε λίγο χυμό λάιμ.
10. ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!
Μπορείτε να προσθέσετε ότι λαχανικό τραβάει η ψυχή σας, όπως και να αφαιρέσετε κάτι εαν δεν σας αρέσει!
http://www.veganskirecepti.com/archives/2653
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.