Υλικά:
- 1/4 κούπας ρύζι για σούπα
- 1 λίτρο νερό
- 4 κ.σ. κορν φλάουερ ή άλλο άμυλο διαλυμένο σε 1/4 κούπας νερό
- 2 κ.σ. ταχίνι ή φυστικοβούτυρο διαλυμένο σε 1/4 κούπας νερό
- 1/2 κούπα ζάχαρη ζαχαροκάλαμου
- 2 λεμόνια (το ξύσμα τους)
Εκτέλεση :
- Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι με το 1 λίτρο νερό σε χαμηλή φωτιά.
- Όταν τοο ρύζι έχει βράσει καλά τότε ρίχνουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ στο βρασμένο ρύζι μαζί το ταχίνι διαλυμένο στο χλιαρό νερό τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιών.
- Ανακατεύουμε συνέχεια και μόλις πήξει η κρέμα τη σερβίρουμε στα μπολ και τη γαρνίρουμε με κανέλλα.
Πληροφορίες - Συμβουλές:
- Προσθέστε σταδιακά νερό χτυπώντας το ταχίνι έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια λευκή κρέμα ταχινιού.
- Ανακατέψτε καλά το κορν φλάουρ πριν το ρίξετε στη κατσαρόλα επειδή έχει τη τάση να κατακάθεται στο πάτο.
- Ανακατέψτε και το ταχίνι καλά πριν το χρησιμοποιήσετε επειδή τείνει να κατακάθεται στο πάτο και να διαχωρίζεται απο το λάδι του.
- Το ταχίνι είναι καλή πηγή σιδήρου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.