Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Ρυζόγαλο με ταχίνι (μοναστηριακό)

Υλικά: 
  • 1/4 κούπας ρύζι για σούπα
  • 1 λίτρο νερό
  • 4 κ.σ. κορν φλάουερ ή άλλο άμυλο διαλυμένο σε 1/4 κούπας νερό
  • 2 κ.σ. ταχίνι ή φυστικοβούτυρο διαλυμένο σε 1/4 κούπας νερό 
  • 1/2 κούπα ζάχαρη ζαχαροκάλαμου
  • 2 λεμόνια (το ξύσμα τους)
Εκτέλεση :
  1. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι με το 1 λίτρο νερό σε χαμηλή φωτιά.
  2. Όταν τοο ρύζι έχει βράσει καλά τότε ρίχνουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ στο βρασμένο ρύζι μαζί το ταχίνι διαλυμένο στο χλιαρό νερό τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιών. 
  3. Ανακατεύουμε συνέχεια και μόλις πήξει η κρέμα τη σερβίρουμε στα μπολ και τη γαρνίρουμε με κανέλλα.

Πληροφορίες - Συμβουλές:
  • Προσθέστε σταδιακά νερό χτυπώντας το ταχίνι έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια λευκή κρέμα ταχινιού.
  • Ανακατέψτε καλά το κορν φλάουρ πριν το ρίξετε στη κατσαρόλα επειδή έχει τη τάση να κατακάθεται στο πάτο.
  • Ανακατέψτε και το ταχίνι καλά πριν το χρησιμοποιήσετε επειδή τείνει να κατακάθεται στο πάτο και να διαχωρίζεται απο το λάδι του.
  • Το ταχίνι είναι καλή πηγή σιδήρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.