Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Γάλα κεχριού (Millet milk)

Υλικά:


  • 1 κούπα κεχρί
  • 4 κούπες νερό (ή 3 εαν το θέλετε παχύρευστο)
  • 1 Πρέζα αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά) 
  • 2 κ.γ. σιρόπι σφενδάμου (προαιρετικά)
Παρασκεύη:

Α. Μουλιάστε τους σπόρους για 8 ώρες ή αποβραδίς.

Β. Πετάξτε το νερό μουλιάσματος και πολτοποιήστε το στο μπλέντερ μαζί με το νερό.

Γ. Στραγγίξτε το με ένα τούλι ή τουλουπάνι και εμφιαλώστε.

http://hogtownhomestead.com/making-non-dairy-nut-milks-is-a-cinch/


Μια εναλλακτική συνταγή για γάλα κεχριού ευρίσκεται εδώ:
http://books.google.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.