Ωμοφαγικό γάλα κάστανου
Τώρα που ήλθε το φθινώπορο είναι κατάλληλη εποχή για να φτιάξετε γάλα κάστανου, χρησιμοποιήστε την γνωστή μέθοδο όπως και για τα υπόλοιπα φυτικά γάλατα.
Υλικά
- 1 κούπα ωμα κάστανα
- 2 κούπες φιλτραρισμένο νερό
- Σιρόπι αγαύης (προαιρετικά)
Μέθοδος
- Καθαρίστε τα κάστανα, απλά κόψτε τα στη μέση και πετάξτε το σκληρό κέλυφος και όποιο κάστανο είναι τυχόν χαλασμένο.
- Πολτοποιήστε τα στο μπλέντερ με τις 2 κούπες νερό στην υψηλή ταχύτητα.
- Φιλτράρετε το γάλα μέσα από ένα τουλουπάνι ή τούλι μέσα σε ένα μπωλ.
Κατόπιν
Καθαρίστε το ύφασμα που χρησιμοποιήσατε για το φιλτράρισμα
Καθαρίστε την κανάτα του μπλέντερ
Ανακυκλώστε τον περισσεύουμενο πολτό
- Χρησιμοποιήστε το όπως θα χρησιμοποιούσατε το γάλα αμυγδάλου, κάνναβης, κ.α.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.