Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Γάλα κάστανου (Raw)


Ωμοφαγικό γάλα κάστανου
Τώρα που ήλθε το φθινώπορο είναι κατάλληλη εποχή για να φτιάξετε γάλα κάστανου, χρησιμοποιήστε την γνωστή μέθοδο όπως και για τα υπόλοιπα φυτικά γάλατα.

Υλικά
  • 1 κούπα ωμα κάστανα
  • 2 κούπες φιλτραρισμένο νερό
  • Σιρόπι αγαύης (προαιρετικά)
Μέθοδος
  1. Καθαρίστε τα κάστανα, απλά κόψτε τα στη μέση και πετάξτε το σκληρό κέλυφος και όποιο κάστανο είναι τυχόν χαλασμένο.
  2. Πολτοποιήστε τα στο μπλέντερ με τις 2 κούπες νερό στην υψηλή ταχύτητα.
  3. Φιλτράρετε το γάλα μέσα από ένα τουλουπάνι ή τούλι μέσα σε ένα μπωλ.
Κατόπιν
Καθαρίστε το ύφασμα που χρησιμοποιήσατε για το φιλτράρισμα
Καθαρίστε την κανάτα του μπλέντερ
Ανακυκλώστε τον περισσεύουμενο πολτό
- Χρησιμοποιήστε το όπως θα χρησιμοποιούσατε το γάλα αμυγδάλου, κάνναβης, κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.