Σάββατο, 5 Οκτωβρίου 2013

Μουσακάς με κιμά μανιταριών και πουρέ

Υλικά

- 2 κιλά μελιτζάνες
- τριμμένη φρυγανιά
- πουρέ από 1/2 κιλό πατάτες

Για τον κιμά:
  • 800 γρ μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 1/2 κούπα λάδι
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
  • 1-2 κουταλιές πελτέ ντομάτας
  • αλάτι πιπέρι
  • μαϊντανό
  1. Κόβουμε φέτες χονδρές τις μελιτζάνες, αλατίζουμε, αφήνουμε 2 ώρες και μετά ξεπλένουμε και στίβουμε. 
  2. Τις τηγανίζουμε σε καλαμποκέλαιο. 
  3. Στρώνουμε σε ένα πυρέξ λαδωμένο, τριμμένη φρυγανιά από πάνω τις μισές φέτες μελιτζάνας και μετά ρίχνουμε το μίγμα.
  4. Φτιάχνουμε τον κιμά μανιταριών ως εξής: Σωτάρουμε τα μανιτάρια σε 1/2 κούπα λάδι, προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα ντοματάκια και τα υπόλοιπα υλικά. 
  5. Αφού χυλώσει, το ρίχνουμε πάνω στις μελιτζάνες που έχουμε στρώσει στο πυρέξ και από πάνω βάζουμε τις υπόλοιπες μελιτζάνες. 
  6. Από πάνω στρώνουμε πουρέ από πατάτα με μοσχοκάρυδο και ρίχνουμε αλάτι πιπέρι. 
  7. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.