Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Τυρί απο κακαντέμια (Λιώνει στο ψήσιμο)

Φυτικό Τυρί απο Macadamia με Αγάρ που λιώνει!
Συστατικά:
  • 1 και 1/2 κούπα φιλτραρισμένο νερό 
  • 5 κ.γ. άγαρ-άγαρ σκόνη (χρησιμοποιήστε ένα μετρητή 5ml όχι κουταλάκι.)
  • 1/2 κούπα καρύδια macadamia 
  • (Το μακαντέμια κάνει μεγάλη διαφορά στην γεύση, αμύγδαλα ξεφλουδισμένα μπορούν να χρησιμοποιηθούν επίσης ή ανακάρδια)
  • 1 μέτριο λεμόνι (ο χυμός του, στο περίπου εξαρτάται πόσο μεγάλο είναι) ή 1 κ.γ. μηλόξιδο
  • 1 κ.γ. αλάτι 
  • 1 κ.γ. μαγιά μπύρας (μπυρομαγιά, saccharomyces cerevisiae)
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδον 
  • 1 πρέζα κιτρινόριζα (κουρκουμά για να δώσει χρώμα, προαιρετικά, αλλιώς θα βγει λευκό) 
  • 1/4 κ.γ. σκονη ή 1 καψουλα σκόνης προβιωτικών "Multi acidophilus" ή 1 κ.γ. διατροφική μαγιά (προαιρετικά εαν θέλετε περισσότερη τυρένια γεύση)

Προετοιμασία:
  1. Μουλιάζετε τους καρπούς για 4-8 ώρες περίπου και κατόπιν στραγγίξτε τους.
  2. Χτυπήστε τους καρπούς μαζί με το αλάτι, τη μαγιά και την κιτρινόριζα σε ένα μπλέντερ μέχρι να γίνει μια λεπτή σκόνη. 
  3. Αναμιγνύουμε το αγάρ μέσα στο νερό και βράζουμε για 2-5 λεπτά μέχρι να λιώσει, ανακατεύοντας περιστασιακά. 
  4. Ενεργοποιήστε το μπλέντερ και πάλι, προσθέστε το ελαιόλαδο και το άγαρ από τη φωτιά (κάντε το γρήγορα επειδή το αγάρ σκληραίνει γρήγορα), αναμίξτε τα όλα προσθέτοντας λεμόνι και είναι έτοιμο. 
  5. Τοποθετήστε σε ένα λαδωμένο στρογγυλό δοχείο με το ελαιόλαδο και το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει. 
* Μπορεί να τριφτεί να κοπεί σε λωρίδες και να λιώσει.
** Διατροφική μαγιά μπορείτε να βρείτε εμπλουτισμένη με Β12 και στο iherb.com .



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.