Φυτικό Τυρί απο Macadamia με Αγάρ που λιώνει! |
- 1 και 1/2 κούπα φιλτραρισμένο νερό
- 5 κ.γ. άγαρ-άγαρ σκόνη (χρησιμοποιήστε ένα μετρητή 5ml όχι κουταλάκι.)
- 1/2 κούπα καρύδια macadamia
- (Το μακαντέμια κάνει μεγάλη διαφορά στην γεύση, αμύγδαλα ξεφλουδισμένα μπορούν να χρησιμοποιηθούν επίσης ή ανακάρδια)
- 1 μέτριο λεμόνι (ο χυμός του, στο περίπου εξαρτάται πόσο μεγάλο είναι) ή 1 κ.γ. μηλόξιδο
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. μαγιά μπύρας (μπυρομαγιά, saccharomyces cerevisiae)
- 1 κ.σ. ελαιόλαδον
- 1 πρέζα κιτρινόριζα (κουρκουμά για να δώσει χρώμα, προαιρετικά, αλλιώς θα βγει λευκό)
- 1/4 κ.γ. σκονη ή 1 καψουλα σκόνης προβιωτικών "Multi acidophilus" ή 1 κ.γ. διατροφική μαγιά (προαιρετικά εαν θέλετε περισσότερη τυρένια γεύση)
Προετοιμασία:
- Μουλιάζετε τους καρπούς για 4-8 ώρες περίπου και κατόπιν στραγγίξτε τους.
- Χτυπήστε τους καρπούς μαζί με το αλάτι, τη μαγιά και την κιτρινόριζα σε ένα μπλέντερ μέχρι να γίνει μια λεπτή σκόνη.
- Αναμιγνύουμε το αγάρ μέσα στο νερό και βράζουμε για 2-5 λεπτά μέχρι να λιώσει, ανακατεύοντας περιστασιακά.
- Ενεργοποιήστε το μπλέντερ και πάλι, προσθέστε το ελαιόλαδο και το άγαρ από τη φωτιά (κάντε το γρήγορα επειδή το αγάρ σκληραίνει γρήγορα), αναμίξτε τα όλα προσθέτοντας λεμόνι και είναι έτοιμο.
- Τοποθετήστε σε ένα λαδωμένο στρογγυλό δοχείο με το ελαιόλαδο και το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει.
** Διατροφική μαγιά μπορείτε να βρείτε εμπλουτισμένη με Β12 και στο iherb.com .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.