Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου 2013

Σουβλάκι σόγιας με σάλτσα


Υλικά

Για 2-4 άτομα
  • 200 γραμμάρια κεμπάπ σόγιας Fytro
  • 1/2 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 4 κουταλιές της σούπας σόγια σως
  • χυμό από ένα λεμόνι η δύο ανάλογα το μέγεθος
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού ρίγανη
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού θυμάρι
  • 1 κουταλιά της σούπας λιωμένο σκόρδο
  • αλάτι -πιπέρι
  • 8 καλαμάκια για σουβλάκια
  • 2 κουταλιές της σούπας BBQ σως (προαιρετικά)

Εκτέλεση
  1. Βράζουμε σε δυνατή εστία τα κεμπάπ σόγιας Fytro για 5-10 λεπτά και μετά τα στύβουμε πολύ καλά με τα χέρια μας. 
  2. Περνάμε τα κεμπάπ σόγιας Fytro μέσα από τα ξύλινα στα σουβλάκια.
  3. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά σε ένα ταψί, ανακατεύουμε και βάζουμε τα σουβλάκια, τα μαρινάρουμε για 2 ώρες.
  4. Στη συνέχεια ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου στη (τρίτη σκάλα θερμοκρασίας) για 6-7 λεπτά από κάθε πλευρά η σε ψησταριά με κάρβουνα για 5 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα, κατά την διάρκεια του ψησίματος αλείφουμε με ένα πινέλο τα κεμπάπ σόγιας Fytro με την μαρινάδα τους. 
  5. Τέλος αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.
http://www.sidagi.gr/section/suntages-fytro/content/soublakia-me-kempap-sogias-fytro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.