Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Κατεψυγμένη τσουκνίδα

Η τσουκνίδα είναι μια υπερτροφή, μιας που δε τη βρίσκουμε φρέσκια και τρυφερή όλο το έτος μπορούμε να τη καταψύξουμε και να τη χρησιμοποιήσουμε στη συνταγή μας όποτε θέλουμε.

Υλικά:
  • 500 γρ. τσουκνίδες (πλυμμένες και καθαρισμένες)
  • Κρύο νερό με παγάκια σε ένα μπολ
 Παρασκευή:
  1. Καθαρίστε και ζεματίστε τις τσουκνίδες στο βραστό νερό για λιγότερο απο 1 λεπτό.
  2. Ρίξτε τις τσουκνίδες στο παγωμένο νερό.
  3. Στραγγίξτε τις τσουκνίδες, απλώστε μια καθαρή πετσέτα κουζίνας απο επάνω μερικά φύλλα απο χαρτί κουζίνας και απλώστε τις.
  4. Αφήστε τις στο χαρτί να στραγγίξουν για μια νύχτα (προαιρετικό, αλλά μειώνει τα υγρά)
  5. Την επόμενη ημέρα τυλίξτε τις μαζί με τη πετσέτα σε ρολό και ζουλήξτε τις λίγο για να στεγνώσουν.
  6. Τοποθετήστε τις σε σακούλες τροφίμων και καταψύξτε τις.
  7. Χρησιμοποιήστε τις σε φαγητά όπως ακριβώς θα κάνατε και με κατεψυγμένο σπανάκι.

Συμβουλές:
  • Μια απλή βύθιση των τσουκνίδων στο βραστό νερό με τη κουτάλα αρκεί για να μαραθούν, δε χρειάζεται να τις βράσετε γιατί θα λιώσουν.
  • Χρησιμοποιήστε όσες τσουκνίδες θέλετε, εγώ απλά σας δίνω μια αναλογία για μια μερίδα φαγητού.
  • Μπορείτε να ρίξετε τον χυμό ενός λεμονιού μέσα στο παγωμένο νερό για να διατηρήσουν το πράσινο χρώμα τους, επίσης εαν τις φάτε μαζί με λεμόνι αυξάνεται κατα πολύ η απορρόφηση του σιδήρου που έχουν.
  • Το νερό απο το ζεμάτισμα των τσουκνίδων αφήστε το να κρυώσει και ρίξτε το στα φυτά σας, θα σας ευγνομωνούν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.