Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2014

Κουσκούς με μανιτάρια και γλυκιά σάλτσα τσίλι

http://www.lidl-hellas.gr/cps/rde/SID-95810C9B-52C5EF5B/www_lidl_gr/hs.xsl/oi-prosfores-mas.htm?action=showDetail&id=6835 Υλικά:
  • 260 γρ. μανιτάρια αγάρικα
  • 1 κούπα ψιλό κουσκούς ή ψιλό πλιγούρι
  • 1 κούπα νερό
  • 2 κ.σ. τοματοπολτό (πελτέ τομάτας)
  • 100 ml γλυκιά σάλτσα τσίλι (thai)
  • 1 κ.γ. ροζ αλάτι
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη ή ψιλοκομμένη
  • 1 κομματάκι τριμμένη πιπερόριζα (περίπου όσο το πάχος της σκελίδας σκόρδου)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι χονδροτριμμένο
  • 100 ml λάδι (για το τηγάνισμα) + 1 κ.σ. λάδι ή φυτική μαργαρίνη (για το τέλος)
  • Λίγα φύλλα απο βασιλικό και πράσινο κρεμμυδάκι για τη διακόσμηση
  • 1 πρέζα μπούκουβο ή μαύρο πιπέρι (προαιρετικά)
  • 1 κ.γ. χρυσόριζα + 1 πρέζα μαύρο πιπέρι (προαιρετικά)

Παρασκευή:
  1. Καθαρίζετε τα μανιτάρια με μια καθαρή στεγνή πετσέτα, και τα κόβετε σε μέτριες φέτες.
  2. Καθαρίζετε τη σκελίδα σκόρδο, τη πιπερόριζα και τις τρίβετε ή τις ψιλοκόβετε και χονδροκόβετε το κρεμμύδι.
  3. Ρίχνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και το ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά.
  4. Ρίχνετε το κρεμμύδι και το αφήνετε μέχρι να μαλακώσει, και κατόπιν το σκόρδο με τη πιπερόριζα και ανακατεύετε.
  5. Προσθέτε τα μανιτάρια μαζί με το 1 κ.γ. αλάτι και τα αφήνετε βγάλουν τα υγρά τους, να μαλακώσουν, και να συρρικνωθούν.                                                                            
  6. Τα σβήνετε με τη ταϊλανδέζικη γλυκιά σάλτσα τσίλι.                                                       
  7. Διαλύετε το τοματοπολτό μέσα στη 1 κούπα νερό, το ρίχνετε μέσα στο τηγάνι και  ανακατεύετε.                                  
  8. Αφού πάρει μια βράση προσθέτετε και το κουσκούς, το ανακατεύετε και αποσύρετε απο τη φωτιά.                          
  9. Σκεπάζετε με ένα καπάκι και αφήνετε να ρουφήξει τη σάλτσα του για 5 λεπτά.                 
  10. Προσθέτετε τη μαργαρίνη ή το 1 κ.σ. λάδι, ανακατεύετε και σερβίρετε με βασιλικό και φρέσκο κρεμμυδάκι.                         

Συμβουλές:
  • Εάν σας αρέσει να έχει περισσότερη σάλτσα τότε προσέξτε μη το αφήσετε πολύ επάνω στη φωτιά και σωθούν τα υγρά.
  • Εαν δεν έχετε γλυκιά σάλτσα τσίλι μπορείτε να την αντικαταστήσετε με 100 ml σάλτσα τομάτας.
  • Εαν δε σας αρέσουν τα καυτερά, παραλείψτε τα.
 
Λαόνικος Τσάγκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.