Υλικά:
Παρασκευή:
- 260 γρ. μανιτάρια αγάρικα
- 1 κούπα ψιλό κουσκούς ή ψιλό πλιγούρι
- 1 κούπα νερό
- 2 κ.σ. τοματοπολτό (πελτέ τομάτας)
- 100 ml γλυκιά σάλτσα τσίλι (thai)
- 1 κ.γ. ροζ αλάτι
- 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη ή ψιλοκομμένη
- 1 κομματάκι τριμμένη πιπερόριζα (περίπου όσο το πάχος της σκελίδας σκόρδου)
- 1 μεγάλο κρεμμύδι χονδροτριμμένο
- 100 ml λάδι (για το τηγάνισμα) + 1 κ.σ. λάδι ή φυτική μαργαρίνη (για το τέλος)
- Λίγα φύλλα απο βασιλικό και πράσινο κρεμμυδάκι για τη διακόσμηση
- 1 πρέζα μπούκουβο ή μαύρο πιπέρι (προαιρετικά)
- 1 κ.γ. χρυσόριζα + 1 πρέζα μαύρο πιπέρι (προαιρετικά)
Παρασκευή:
- Καθαρίζετε τα μανιτάρια με μια καθαρή στεγνή πετσέτα, και τα κόβετε σε μέτριες φέτες.
- Καθαρίζετε τη σκελίδα σκόρδο, τη πιπερόριζα και τις τρίβετε ή τις ψιλοκόβετε και χονδροκόβετε το κρεμμύδι.
- Ρίχνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και το ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά.
- Ρίχνετε το κρεμμύδι και το αφήνετε μέχρι να μαλακώσει, και κατόπιν το σκόρδο με τη πιπερόριζα και ανακατεύετε.
- Προσθέτε τα μανιτάρια μαζί με το 1 κ.γ. αλάτι και τα αφήνετε βγάλουν τα υγρά τους, να μαλακώσουν, και να συρρικνωθούν.
- Τα σβήνετε με τη ταϊλανδέζικη γλυκιά σάλτσα τσίλι.
- Διαλύετε το τοματοπολτό μέσα στη 1 κούπα νερό, το ρίχνετε μέσα στο τηγάνι και ανακατεύετε.
- Αφού πάρει μια βράση προσθέτετε και το κουσκούς, το ανακατεύετε και αποσύρετε απο τη φωτιά.
- Σκεπάζετε με ένα καπάκι και αφήνετε να ρουφήξει τη σάλτσα του για 5 λεπτά.
- Προσθέτετε τη μαργαρίνη ή το 1 κ.σ. λάδι, ανακατεύετε και σερβίρετε με βασιλικό και φρέσκο κρεμμυδάκι.
Συμβουλές:
- Εάν σας αρέσει να έχει περισσότερη σάλτσα τότε προσέξτε μη το αφήσετε πολύ επάνω στη φωτιά και σωθούν τα υγρά.
- Εαν δεν έχετε γλυκιά σάλτσα τσίλι μπορείτε να την αντικαταστήσετε με 100 ml σάλτσα τομάτας.
- Εαν δε σας αρέσουν τα καυτερά, παραλείψτε τα.
Λαόνικος Τσάγκος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.