Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2014

Μανιτάρια με κουρκούτι σκόρδου



Υλικά

  • 500 γρ. μανιτάρια του βουνού ή πορτομπέλο ή αγάρικα
  • Αλεύρι για τηγάνισμα
  • Λάδι
  • Αλάτι 
  • πιπέρι
  • Μία ντομάτα ώριμη
  • Σκόρδο και ένα λεμόνι
Εκτέλεση :

   1.  Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με ένα ελαφρά βρεγμένο και στιμμένο πανί, τα κόβουμε σε μέτρια κομμάτια και τα πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
   2.  Τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι να ροδοκοκκινίσουν.
   3.  Στο λάδι που τηγανίσαμε τα μανιτάρια ρίχνουμε τρεις κουταλιές αλεύρι και
σοτάρουμε το αλεύρι καλά , προσθέτουμε 2 κούπες νερό χλιαρό, την ντομάτα
ψιλοκομμένη ,το σκόρδο πολτοποιημένο, το λεμόνι ,αλάτι ,πιπέρι και αφήνουμε το φαγητό να βράσει μέχρι να χυλώσει. 
Ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα για να μην μας κολλήσει.
   4.  Ρίχνουμε τα τηγανισμένα μανιτάρια μέσα και συνεχίζουμε το βράσιμο για λίγα λεπτά ακόμη.

Συμβουλές:
Η πιο γνωστή , εύκολη και ίσως η πιο νόστιμη συνταγή μανιταριών.














http://manitarosyntages.blogspot.gr/2010/01/blog-post_22.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.