ΥΛΙΚΑ :
- 500 - 700 γρ. φρέσκα μανιτάρια αγάρικα ή ανάμικτα, ψιλοκομμένα
- 7 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι μικρό άνηθο ή μάραθο, ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι δυόσμο (φυλλαράκια)
- 1 μικρό μαρούλι, ψιλοκομμένο
- 4 κούπες νερό (μπορεί να χρειαστεί +1)
- 1 κύβο λαχανικών
- 1/2 κούπα ρύζι καρολίνα ή jasmin
- 1/2 κούπα λάδι (προτιμήστε ελαιόλαδο)
- 1 πρέζα κουρκουμά (προαιρετικά)
- Αλατοπίπερο (όσο πάρει)
- χυμό 2 lime ή 1 λεμόνι 🍋 (ανάλογα πόσο ξινό μας αρέσει)
- 2 γεμάτες κ.σ. ταχίνι
- Ψιλοκόβουμε όσο καλύτερα γίνεται τα μανιτάρια και τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα με το λάδι και τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να βγάλουν όλο το νερό τους.
- Κατόπιν προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε ελαφρά και μετά όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε νερό κι αλάτι και τ' αφήνουμε να βράσουν.
- Όταν βράσουν, προσθέτουμε τον άνηθο τον μαϊντανό και τον δυόσμο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από την φωτιά.
- Παρασκευάζουμε το ταχινολέμονο και το ανακατεύουμε μέσα στην σούπα.
(Δοκιμάζουμε και εάν χρειαστεί προσθέτουμε αλάτι ή λεμόνι)
- Αφήνουμε τη σούπα να κρυώσει καλά και σε ενα μπολ ρίχνουμε το ταχίνι.
- Ρίχνουμε σιγά-σιγά το χυμό των λεμονιών και το ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να πήξει.
- Συνεχίζουμε να χτυπάμε προσθέτοντας και λίγο από το ζωμό της σούπας ή λίγο νεράκι.
- Οταν ασπρίσει και διαλυθεί το ταχίνι, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Λίγο πριν το ταχινολέμονο |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.