Σάββατο, 8 Φεβρουαρίου 2014

Μαγειρίτσα με μανιτάρια και ταχίνι (Μοναστηριακή)



ΥΛΙΚΑ
:

  • 500 - 700 γρ. φρέσκα μανιτάρια αγάρικα ή ανάμικτα, ψιλοκομμένα
  • 7 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι μικρό άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 10 φύλλα μαρούλι, ψιλοκομμένο
  • 4 κούπες νερό (μπορεί να χρειαστεί +1)
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 1/4 - 1/2 κούπα ρύζι καρολίνα ή jasmin (1/2 εάν σας αρέσει παχύρευστη)
  • 1/2 κούπα λάδι (προτιμήστε ελαιόλαδο)
  • 1 κ.γ. κουρκουμά
  • Αλατοπίπερο
Για το ταχινολέμονο:
  • χυμό 2 μικρών λεμονιών (ανάλογα πόσο ξινό μας αρέσει)
  • 2 γεμάτες κ.σ. ταχίνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  1. Τεμαχίζουμε τα μανιτάρια και τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα με το λάδι και τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να βγάλουν όλο το νερό τους. 
  2. Κατόπιν προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε ελαφρά και μετά όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε.
  3. Προσθέτουμε νερό κι αλάτι και τ' αφήνουμε να βράσουν.
  4. Λίγο πριν βράσουν τελείως, προσθέτουμε και τον άνηθο και τον μαιντανό, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από την φωτιά.
  5. Παρασκευάζουμε το ταχινολέμονο και το ανακατεύουμε μέσα στην σούπα.
    (Δοκιμάζουμε και εάν χρειαστεί προσθέτουμε αλάτι ή λεμόνι)
Παρασκευή ταχινολέμονου:
  1. Αφήνουμε τη σούπα να κρυώσει καλά και σε ενα μπολ ρίχνουμε το ταχίνι. 
  2. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το χυμό των λεμονιών και το ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να πήξει.
  3. Συνεχίζουμε να χτυπάμε προσθέτοντας και λίγο από το ζωμό της σούπας ή λίγο νεράκι. 
  4. Οταν ασπρίσει και διαλυθεί το ταχίνι, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Λίγο πριν το ταχινολέμονο



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.