Σάββατο, 8 Φεβρουαρίου 2014

Μαγειρίτσα με μανιτάρια και ταχίνι

ΥΛΙΚΑ :
  • 750 γρ. φρέσκα μανιτάρια πορτομπέλο και πλευρώτους ψιλοκομμένα
  • 7 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι μικρό άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι μικρό μαιντανό ψιλοκομμένο
  • 10 φύλλα μαρούλι,ψιλοκομμένο
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 4 κούπες νερό ( ή όσο χρειαστεί)
  • 1/2 κούπα ρύζι καρολίνα
  • 1/2 κούπα λάδι
  • 1 κγ κουρκουμά
  • αλάτι, πιππέρι
Για το ταχινολέμονο:
  • χυμό 2 μικρών λεμονιών (ανάλογα πόσο ξινό μας αρέσει)
  • 2 κ.σ. ταχίνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  1. Τεμαχίζουμε τα μανιτάρια και τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα με το λάδι και τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να βγάλουν όλο το νερό τους. 
  2. Κατόπιν προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε ελαφρά και μετά όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε.
  3. Προσθέτουμε νερό κι αλάτι και τ' αφήνουμε να βράσουν.
  4. Λίγο πριν βράσουν τελείως, προσθέτουμε και τον άνηθο και τον μαιντανό, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από την φωτιά.
Παρασκευή ταχινολέμονου:
  1. Αφήνουμε τη σούπα να κρυώσει καλά και σε ενα μπολ έχουμε το ταχίνι. 
  2. Ρίχνουμε σιγά σιγά το χυμό των λεμονιών και το χτυπάμε στο χέρι ή τοποθετούμε το μείγμα στο μπλέντερ.
  3. Συνεχίζουμε να χτυπάμε προσθέτοντας και λίγο από το ζωμό της σούπας. 
  4. Οταν ασπρίσει το ταχίνι, το ρίχνουμε στο περιεχόμενο της κατσαρόλας, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.