Συστατικά
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά (2 ¼ κ.γ.)
- ⅓ κούπα ζεστό γάλα αμυγδάλου ή γάλα σόγιας
- 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 ¼ κούπας αλεύρι για ψωμί (σκληρό)
- 2 ώριμα αβοκάντο, (πολτοποιημένα χωρίς εξογκώματα, τα έλιωσα με εργαλείο για πουρέ, προσθέστε μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού στο αβοκάντο έτσι ώστε να παραμένει φωτεινό πράσινο)
- 2 κ.σ. αμυγδαλόγαλα ή γάλα σόγιας
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- ½ κ.γ. αλάτι
- 2 κ.σ. φυτική μαργαρίνη ή άλλο φυτικό βούτυρο
Οδηγίες
- Ανακατέψτε τη μαγιά και το γάλα αμυγδάλου σε ένα μεγάλο μπολ ή στο μπολ ενός μίξερ και αφήστε το να σταθεί 5 λεπτά.
- Προσθέστε στο μπολ το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, τα πολτοποιημένα αβοκάντο, το φυτικό γάλα, τη ζάχαρη, το αλάτι και το αλεύρι.
- Ανακατέψτε καλά μέχρι τα συστατικά να ενωθούν όλα μαζί. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι για ψωμί και ζυμώνουμε με το χέρι για περίπου 15 λεπτά ή σε χαμηλή-μέση ταχύτητα σε ένα μίξερ για περίπου 8 λεπτά. Η ζύμη θα είναι λεία και ελαστική και παρόλο που θα φαίνεται κολλώδης, δεν θα κολλάει στα δάχτυλά σας.
- Προσθέστε τη φυτική μαργαρίνη και ζυμώστε σε μέτρια-υψηλή ταχύτητα ή με το χέρι μέχρι η μαργαρίνη να έχει ενσωματωθεί στη ζύμη.
- Τοποθετήστε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ. Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε το σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ½ ώρα ή μέχρι να διπλασιαστεί.
- Ζυμώστε ελαφρά τη ζύμη ξανά, και στη συνέχεια, καλύψτε τη και πάλι και αφήστε τη να φουσκώσει για άλλες 2 ώρες.
- Χωρίστε τη ζύμη σε τέσσερα ίσα τμήματα. Πλάθουμε κάθε μέρος σε μια ομαλή σφαίρα.
- Λαδώστε ελαφρά μια φόρμα για ψωμί.
- Τοποθετήστε τις τέσσερις σφαίρες της ζύμης τη μια δίπλα στην άλλη.
- Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο ανακατεμένο με αλάτι.
- Καλύψτε χαλαρά με λαδωμένο πλαστικό περικάλυμμα και αφήστε να αυξηθεί άλλη μία ώρα ή έως ότου το ψωμί γεμίζει το τηγάνι και τα μανιτάρια από πάνω.
- Αλείψτε λίγο περισσότερο από το μίγμα ελαιολάδου-αλατιού επάνω στην επιφάνεια του.
- Ψήστε στους 190 βαθμούς στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.