Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2014

Μπριος αβοκάντου

Συστατικά
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά (2 ¼ κ.γ.)
  • ⅓ κούπα ζεστό γάλα αμυγδάλου ή γάλα σόγιας
  • 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 ¼ κούπας αλεύρι για ψωμί (σκληρό)
  • 2 ώριμα αβοκάντο, (πολτοποιημένα χωρίς εξογκώματα, τα έλιωσα με εργαλείο για πουρέ, προσθέστε μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού στο αβοκάντο έτσι ώστε να παραμένει φωτεινό πράσινο)
  • 2 κ.σ. αμυγδαλόγαλα ή γάλα σόγιας
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.σ. φυτική μαργαρίνη ή άλλο φυτικό βούτυρο
Οδηγίες
  1. Ανακατέψτε τη μαγιά και το γάλα αμυγδάλου σε ένα μεγάλο μπολ ή στο μπολ ενός μίξερ και αφήστε το να σταθεί 5 λεπτά.
  2. Προσθέστε στο μπολ το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, τα πολτοποιημένα αβοκάντο, το φυτικό γάλα, τη ζάχαρη, το αλάτι και το αλεύρι.
  3. Ανακατέψτε καλά μέχρι τα συστατικά να ενωθούν όλα μαζί. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι για ψωμί και ζυμώνουμε με το χέρι για περίπου 15 λεπτά ή σε χαμηλή-μέση ταχύτητα σε ένα μίξερ για περίπου 8 λεπτά. Η ζύμη θα είναι λεία και ελαστική και παρόλο που θα φαίνεται κολλώδης, δεν θα κολλάει στα δάχτυλά σας.
  4. Προσθέστε τη φυτική μαργαρίνη και ζυμώστε σε μέτρια-υψηλή ταχύτητα ή με το χέρι μέχρι η μαργαρίνη να έχει ενσωματωθεί στη ζύμη.
  5. Τοποθετήστε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ. Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε το σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ½ ώρα ή μέχρι να διπλασιαστεί.
  6. Ζυμώστε ελαφρά τη ζύμη ξανά, και στη συνέχεια, καλύψτε τη και πάλι και αφήστε τη να φουσκώσει για άλλες 2 ώρες.
  7. Χωρίστε τη ζύμη σε τέσσερα ίσα τμήματα. Πλάθουμε κάθε μέρος σε μια ομαλή σφαίρα.
  8. Λαδώστε ελαφρά μια φόρμα για ψωμί.
  9. Τοποθετήστε τις τέσσερις σφαίρες της ζύμης τη μια δίπλα στην άλλη.                                        
  10. Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο ανακατεμένο με αλάτι.
  11. Καλύψτε χαλαρά με λαδωμένο πλαστικό περικάλυμμα και αφήστε να αυξηθεί άλλη μία ώρα ή έως ότου το ψωμί γεμίζει το τηγάνι και τα μανιτάρια από πάνω.
  12. Αλείψτε λίγο περισσότερο από το μίγμα ελαιολάδου-αλατιού επάνω στην επιφάνεια του.
  13. Ψήστε στους 190 βαθμούς στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά.
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.