Υλικά:
Παρασκευή:
- 1/2 κιλό περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι μαγιά
- Λίγο λάδι
- Λίγο χλιαρό νερό
- Αμυγδαλοτύρι
- Λάδι για τηγάνισμα
Παρασκευή:
- Ζυμώνουμε τη ζύμη, να είναι μαλακιά και εύπλαστη, και την ανοίγουμε σε χοντρό στρογγυλό φύλλο, περίπου στο μέγεθος ενός πιάτου.
- Ανοίγουμε φύλλο χονδρουλό, το κόβουμε με ένα πιάτο στρογγυλή πίτα και το αλείφουμε με αμυγδαλοτύρι λιωμένο.
- Το σκεπάζουμε από πάνω με άλλο ένα ίδιο φύλλο, βρέχουμε τις άκρες να κολλήσουν και τις πατάμε με πηρούνι.
- Αφού έχουμε κάψει το λάδι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τηγανίζουμε τα τηγανόψωμα μέχρι να ροδίσουν και απο τις 2 πλευρές.
Συμβουλές:
- Συνηθίζω μόλις τα βγάζω απο το τηγάνι, να τα ανοίγω και να τους βάζω φέτες ντομάτας μέσα.
- Τη συνταγή για το αμυγδαλοτύρι θα τη βρείτε ΕΔΩ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.