Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2014

Τηγανόψωμο με αμυγδαλοτύρι

Υλικά:

  • 1/2 κιλό περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • Λίγο λάδι
  • Λίγο χλιαρό νερό
  • Αμυγδαλοτύρι
  • Λάδι για τηγάνισμα

Παρασκευή:
  1. Ζυμώνουμε τη ζύμη, να είναι μαλακιά και εύπλαστη, και την ανοίγουμε σε χοντρό στρογγυλό φύλλο, περίπου στο μέγεθος ενός πιάτου. 
  2. Ανοίγουμε φύλλο χονδρουλό, το κόβουμε με ένα πιάτο στρογγυλή πίτα και το αλείφουμε με αμυγδαλοτύρι λιωμένο. 
  3. Το σκεπάζουμε από πάνω με άλλο ένα ίδιο φύλλο, βρέχουμε τις άκρες να κολλήσουν και τις πατάμε με πηρούνι. 
  4. Αφού έχουμε κάψει το λάδι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τηγανίζουμε τα τηγανόψωμα μέχρι να ροδίσουν και απο τις 2 πλευρές.

Συμβουλές:
  • Συνηθίζω μόλις τα βγάζω απο το τηγάνι, να τα ανοίγω και να τους βάζω φέτες ντομάτας μέσα.
  • Τη συνταγή για το αμυγδαλοτύρι θα τη βρείτε ΕΔΩ.

http://eleutherifoni.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.